MAGAZIN CULTURAL

× Prima Pagina Desteptarea Istorie Enigme Stiinta Documentare Muzica Bancuri Utile
 

Video. Emisiunea Drumurile Noastre B1 TV – Portul Constanța, peste 44,5 km cale ferată nouă. România, țara unde se fură calea ferată

Presshouse • Desteptarea • Valentin - 15041 articole • 185 vizualizari • acum 3 luni: 20-02-2024, 12:01:15 ★★
 

Portul Constanța, aproape 45 km de linie de cale ferată nouă și 150 de aparate de cale, în 18 luni. A fost nevoie de războiul din Ucraina pentru a curăța portul Constanța. Portul Constanța – Plămânul Ucrainei după începerea războiului.

Portul Constanța și zona adiacentă, necesită investiții de sute de milioane de euro. Pe lângă schimbarea liniilor din port, este vital să redeschidem Tunelul Palas, un tunel feroviar abandonat din Constanța, situat pe fosta linie de cale ferată Palas–Port vechi, zona silozurilor construite de Saligny. După schimbarea liniilor din Port, un tren cu 20 de vagoane, încărcat cu cereale, este descărcat în 20 de secunde.

România, țara unde se fură linii de cale ferată. Triajul din Valul lui Traian, 38 de linii au dispărut în neant. Este nevoie de cel puțin 100 milioane de euro pentru a reconstrui triajul Valul lui Traian. Operatorii de cale ferată se plâng de lipsă de capacitate, fapt care face dificilă onorarea în termen a contractelor de transport dinspre Ucraina. Sunt necesare investiții masive, nu doar în port, ci și în stațiile de cale ferată pe linia 800. La momentul actual, stația Fetești reprezintă un punct de „gâtuire” a traficului feroviar spre și dinspre porturile maritime.

CFR SA se pregătește să majoreze tariful de utilizare a infrastructurii feroviare. În ultimi 5 ani viteza medie comercială pentru trenurile de călători a crescut de la 44,02 km/h la 44,71 km/h, iar pentru trenurile de marfă a scăzut de la 15,97 km/h la 15,86 km/h. TUI (n.r. taxa de utilizare a infrastructurii) mare, viteză mică.

Viteza medie mai mică este exclusiv din cauza liniei (infrastructurii feroviare), adică a restricțiilor și a limitărilor de viteză. TUI ar trebui să scadă ca atare pe linia respectivă pentru că operatorii nu au nici o vină. TUI ar trebui să varieze în funcție de viteza asigurată de CFR SA.


Invitați

  • Amedeo Neculcea – director general Grampet Intermodal
  • Cătălin Doscaș – jurnalist Buletin.de

Articolul Video. Emisiunea Drumurile Noastre B1 TV – Portul Constanța, peste 44,5 km cale ferată nouă. România, țara unde se fură calea ferată apare prima dată în Presshouse.ro.

 
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Messenger
 
Continuare pe Presshouse » Articole Presshouse » Desteptarea » Valentin - 15041 articole »
 
Video Emisiunea Drumurile Noastre Portul Constanța Ferată Nouă România Ferată
 
Niciun comentariu
 
Adauga comentariu