Viața în Coreea de Nord – 10 lucruri de neconceput pentru restul lumii

Viața în Coreea de Nord – 10 lucruri de neconceput pentru restul lumii

Internet • 08-11-2017, 12:40:28 • 941 vizualizari • Categoria Enigme »

 
Interesul pentru viața în Coreea de Nord și politica acestei țări închise este în creștere peste tot în lume, în special datorită declarațiilor belicoase reciproce nord-coreene și americane, pe care mass-media le preiau cu frenezie.

Cu toate acestea, există foarte puține lucruri pe care le cunoaștem cu adevărat despre Coreea de Nord: chiar și oamenii care au călătorit acolo au opinii contradictorii despre stilul de viață local.

În acest articol am adunat câteva date interesante și aproape necunoscute despre Coreea de Nord, care te vor ajuta să înțelegi mai bine cum trăiesc nord-coreenii.

1. Viața în Coreea de Nord – Americanii sunt numiți „nasuri mari”

Un soldat american din epoca războiului coreean, pe un poster de propagandă la Muzeul de Război din Phenian.

Oamenii din Coreea de Nord cred că toți americanii au nasuri mari, ochi uriași și piept păros. Conform mărturiilor nord-coreenilor fugiți din țară, la orele de sport, copiii exersează uciderea soldaților americani folosind manechine de carton care reprezintă oameni în uniformă militară, cu nasuri uriașe și ochi mari, albaștri.

2. Coreea de Nord nu este o țară comunistă

Monumentul dedicat ideii Juche, Phenian
Este ceva obișnuit să credem că în Coreea de Nord ideologia se bazează pe principiile marxism-leninismului. Cu toate acestea, în realitate, Coreea de Nord a abandonat ideologia comunistă în anii ‘50, când cultul personalității a încetat să mai existe în Uniunea Sovietică.

Atunci, ideea Juche, formată în 1926 și considerată inițial ca o continuare logică a teoriilor lui Marx și Lenin, a început să fie aplicată. Cu toate acestea, în timp, toate referirile la comunism au început să dispară din constituția nord-coreeană, iar în cea mai recentă ediție, din 2009, ideea de comunism nu mai există deloc.

3. Viața în Coreea de Nord – Țara unde nu există impozite

Coreea de Nord este una dintre puținele țări ai cărei cetățeni nu plătesc impozite. Impozitele (moștenire a „lumii vechi“) au fost eliminate în 1974.

Doar organizațiile oficiale și persoanele care locuiesc și lucrează în afara țării trebuie să plătească impozite și taxe.


4. Viața în Coreea de Nord – Kimilsungia și Kimjongilia

Nu, nu sunt porecle ale Coreei de Nord, ci tipuri de flori: kimilsungia este o specie orhidee hibridă, iar kimjongilia este un hibrid de begonie. Deși niciuna dintre aceste flori nu este considerată simbolul oficial al Coreei de Nord: acest rol îl are magnolia.

Chiar și așa, în fiecare an sunt organizate expoziții de kimilsungii și kimjongilii. Pentru aceste date speciale, fiecare familie încearcă să cultive cea mai frumoasă floare.

5. Coreea de Nord este unul dintre principalii exportatori de fructe de mare din lume

Un vas pescăresc vechi nord-coreean
Cel mai important partener comercial al Coreei de Nord este, bineînțeles, China vecină, unde sunt exportate 60% din produsele nord-coreene. Marfa care se vinde cel mai bine sunt peștele și fructele de mare.

Acesta reprezintă 25% din totalul mărfurilor exportate în străinătate. În plus, Coreea de Nord se află între primele 20 de țări din lume care exportă fructe de mare și pește.

O altă categorie de produse exportate masiv de Coreea de Nord este cea a monumentelor produse la cerere. În studioul „Mansudae”, unde se creează artă monumentală, se produc și picturi și broderii.

6. Viața în Coreea de Nord – Liderul țării este un mort

Kim Ir Sen, lider suprem al Coreei de Nord, alături de Nicolae Ceaușescu

Coreea de Nord este singura țară din lume care are o formă de guvernare atât de ciudată precum necrocrația. Kim Ir Sen are titlul postum de președinte etern al Republicii.Practic, aceasta înseamnă că șeful Coreei de Nord, Kim Jong-un, liderul suprem, liderul partidului, armatei și poporului, nu deține titlul de președinte. Asemenea contradicții există doar în această parte de lume.

7. La festivalul Arirang participă 4% din populația țării

Festivalul Arirang din 2012, dedicat aniversării unui secol de la nașterea lui Kim Ir Sen

Festivalul Arirang este cel mai mare spectacol de pe planetă, care a intrat chiar și în Cartea Recordurilor. Aproximativ 100.000 de oameni participă la acest eveniment.

În plus, spectacolul are loc pe stadionul Reungrado 1 Mai: unul dintre cele mai mari din lume, care poate găzdui până la 150.000 de spectatori.

8. La granița dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud există un „oraș agitator”

Kijong-dong, un oraș-fantomă.
La granița cu Coreea de Sud se află orașul Kijong-dong, al cărui scop era să îi arate vecinilor capitaliști toate laturile pozitive ale părții de nord a acestei peninsule. A fost construit în anii 1950, în momentul în care energia electrică din zonele rurale era considerată un lux pe ambele laturi ale graniței.

În același timp, lumina se aprinde numai după un program stabilit și întotdeauna în aceleași clădiri. Soldații au mers pe străzile acestui sat și aceleași femei au spălat aceleași ferestre timp de 15 ani.

Apoi, când telescoapele îi permiteau sudului să vadă mai bine acest sat, a devenit evident că toate clădirle din Kijong-dong erau doar „cutii” goale, fără podele, tavan sau pereți despărțitori.

9. Viața în Coreea de Nord – Cine face mai mult zgomot?

Vedere cu Kijong-dong și un stâlp de drapel de 160 de metri, care ar putea fi cel mai înalt din lume

Există o altă întâmplare ciudată legată de Kijong-dong. Timp de mulți ani, nord-coreenii au lăsat difuzoarele pornite la un volum foarte mare, pentru a propaga printre vecinii de după graniță ideea că viața în Nord este minunată.Cu toate acestea, în 2004, după ce au înțeles că această metodă nu dă rezultate, nord-coreenii au început să emită marșuri militare la volum maxim, 20 de ore pe zi. Drept răspuns, sud-coreenii au apelat la faimosul K-Rock, rock specific sud-coreean. Când zgomotul a devenit insuportabil, ambele părți au oprit emisiile.

10. Viața în Coreea de Nord – Kim Jong-un este unic

Kim Jong-un vizitează o școală-internat din Phenian

În Coreea de Nord este oficial interzis ca nou-născuții să primească prenumele conducătorilor țării. Nu este singura interdicție de acest gen din Coreea de Nord: în 2011, tatăl lui Kim Jong-un, Kim Jong-il, a emis aceeași lege cu privire la numele său.

Dar cel care a început o astfel de tradiție extraordinară a fost „bunicul și tatăl țării”, Kim Ir Sen. Toate aceste interdicții sunt încă valabile.

 

 
Continuare pe Internet »
Viața în Coreea de Nord – 10 lucruri de neconceput pentru restul lumiiDe ce nu avem un vaccin pentru HIV, la 40 de ani de la descoperirea virusului
De-a lungul vremii, oamenii de știință au creat vaccinuri împotriva unor virusuri importante, însă virusul HIV încă le dă bătăi de cap. În esență, virusul este un organism de dimensiuni atât
Viața în Coreea de Nord – 10 lucruri de neconceput pentru restul lumiiViața lui Alexandru Macedonski (I) Dezamăgiri politice
MACEDONSKI, Alexandru (14.III.1854, Bucureşti – 24.IX.1920, Bucureşti), poet. Familia Dimitrie, bunicul poetului, şi fratele acestuia, Pavel, veniseră în ţară după înfrângerea răscoalei sârbilor împotriva turcilor, condusă de Karagheorghievici, la care participaseră. Se
Comentarii
 

    Articolul "Viața în Coreea de Nord – 10 lucruri de neconceput pentru restul lumii" nu are niciun comentariu

Adauga comentariu
 

Cele mai citite

Viața în Coreea de Nord – 10 lucruri de neconceput pentru restul lumiiCum au reuşit o mână de greci să-i învingă pe perşi la Marathon

Bătălia de la Marathon, din 490 î.Hr., a fost un episod hotărâtor din cadrul Războaielor medice, fiind prima dată când perşiisunt înfrânţi decisiv într-o bătălie deschisă. Bătălia de la Marathon a marcat sfârşitul primei invazii a perşilor în Grecia, aceştia

20474 vizualizari

Viața în Coreea de Nord – 10 lucruri de neconceput pentru restul lumii Petre Țuțea – Cuvântul care zidește

A fost numit „ţăranul imperial“ sau „Socrate al românilor“. Viaţa i-a rezervat doar celebritatea postumă, una greu de imaginat pentru cineva care şi-a petrecut cea mai parte a vieţii în închisoare sau într-o teribilă sărăcie, la marginea societăţii. Realizat de

17471 vizualizari

Viața în Coreea de Nord – 10 lucruri de neconceput pentru restul lumiiOameni cu bani i-au violat fiica de 4 ani si au scapat. Povestea tatalui care i-a ucis pe ticalosi

Povestea lui Drasius Kedys din Lituania a cutremurat o lume intreaga. A luptat mai bine de un an pentru a-i face dreptate fetitei lui, batjocorita de un judecator, un politician si un al treilea individ din lumea buna! Cand nu

9693 vizualizari

Viața în Coreea de Nord – 10 lucruri de neconceput pentru restul lumiiFilmul „Metropolis” şi simbolurile masonice

„Metropolis” este un film celebru realizat în 1927, de către Fritz Lang, care s-a aflat în topul preferinţelor lui Adolf Hitler. Mulţi ar putea crede că nu este un film de actualitate, dar „Metropolis” prezintă o societate supraindustrializată, în

8601 vizualizari

Viața în Coreea de Nord – 10 lucruri de neconceput pentru restul lumiiTudor Gheorghe - Cantec pentru mama

Care copil care isi iubeste mama , nu doreste sa faca pentru ea macar in jumatate din cate a facut ea pentru el ? Din pacate , multi dintre noi realizam cat de pretioasa este mama , abia dupa ce

8583 vizualizari

Viața în Coreea de Nord – 10 lucruri de neconceput pentru restul lumiiConspiratia Melodiilor acordate pe frecventa 440 Hz – o deviere deliberata de la frecventa armonioasa din natura a celor 432 Hz! Un teribil mod de a produce mesaje subliminale pentru a afecta psiho-emotional oamenii!

Toti oamenii asculta muzica, doar ca de genuri diferite. Unii prefera muzica zgomotoasa, iar altii pe ce lina si armonioasa. Cei din primul caz, asculta o muzica, care nu are nicio legatura cu natura armonioasa, iar modul de acordare a

8535 vizualizari

Nineteen Eighty-Four (1984)

1984 este un film britanic științifico-fantastic în regia lui Michael Radford, bazat pe romanul cu același nume a lui George Orwell. Filmul îi are în rolurile principale pe Richard Burton și John Hurt. În 1984, lumea este divizată în trei părți: Oceania,

8029 vizualizari

Viața în Coreea de Nord – 10 lucruri de neconceput pentru restul lumiiGasland

Chevron va începe extracţia gazului de şist in Romania folosind o metoda (fisurare hidraulică) ce polueaza panza de apa freatica. Bulgaria a oprit de curând inițiativa corporației din cauza protestelor legate de riscurile de mediu. De asemenea, Franta a interzis

7950 vizualizari

Viața în Coreea de Nord – 10 lucruri de neconceput pentru restul lumiiIstoria coloanei infinite

In anul 1934, sculptorul Constantin Brancusi a fost invitat sa ridice un monument intru cinstirea faptelor eroice ale gorjenilor si, cu deosebire, a rezistentei populatiei orasului Targu-Jiu, din timpul primului razboi mondial. Artistul dorise dintotdeauna “sa faca ceva pentru tara”, asa

7444 vizualizari

Viața în Coreea de Nord – 10 lucruri de neconceput pentru restul lumiiFerma Animalelor

Imediat după amăgirile din 1989 pe postul de televiziune încă naţional al TVR a rulat şi la noi, după 35 de ani de la premieră, un film care ne-a lăsat cu gura căscată şi la propriu şi la figurat, este

7353 vizualizari

Viața în Coreea de Nord – 10 lucruri de neconceput pentru restul lumii