MAGAZIN CULTURAL

× Prima Pagina Desteptarea Istorie Enigme Stiinta Documentare Muzica Bancuri Utile
 

Urzeala covrigariilor. Cum sunt aranjate piesele pentru ca șeful PSD să iasă președinte al României | Aktual24

PressHUB • Desteptarea • Valentin - 14093 articole • 307 vizualizari • acum 2 luni: 03-03-2024, 00:01:19 ★★★
 

Sunt mai multe elemente care arată că șeful PSD, Marcel Ciolacu, nu numai că va candida la Președinția României ci și că își dorește extrem de mult să câștige. Pas cu pas, Ciolacu își aranjează deja piesele pentru a obține victoria la prezidențiale.
Confirmarea că Marcel Ciolacu va candida, deși el continuă ipocrit să se codească, a venit din partea principalului său aliat din PSD, Sorin Grindeanu. „Cred că în anul 2000 am făcut ceea ce trebuia să facem, partidul a fost așezat extraordinar de bine și am câștigat toate alegerile. Așa vom face și anul acesta. Suntem exact în aceeași situație în care, sigur, din păcate, după 24 de ani, să fim cei care vom da viitorul președinte al României, pe Marcel Ciolacu”, a declarat Grindeanu, în urma cu o săptămână, în fața peșediștilor din Târgu Mureș.
Piesele au început deja să fie așezate de PSD și de Ciolacu însuși pentru a fi cucerit, în sfârșit, Cotroceniul.
Citește și: Cărțile care dărâmă blocul. Cum s-a transformat în știre virală gluma unui scriitor
Asistăm în ultima perioadă la un efort vizibil al lui Ciolacu de a-și lichida vulnerabilitățile. În special cele legate de “apropiata sa”, cum eufemistic se mai scrie prin presă despre Sorina Docuz. Sora apropiatei, Cristina Arghir, a fost scoasă rapid din funcțiile grele la stat, ultima fiind în Consiliul de Administrație al Loteriei Române, apoi afacerile sorei pe bani publici s-au întrerupt miraculos iar acum finul apropiatei, Alexandru Ionuț Bolintineanu, a rămas fără funcția de director general la BTT.
În același plan al managementului imaginii, PSD a obținut un control fără precedent în ultimii 20 de ani asupra presei. Milioane de euro sunt pompate lunar în trusturile de presă, fiind anihilate astfel din fașă orice posibile critici la adresa șefului PSD la marile televiziuni. Într-un interviu pentru aktual24.ro, fostul premier Ludovic Orban a declarat că sumele de bani de la PSD nu merg numai către patronatul trusturilor de presă, ci și direct către moderatori, analiști, realizatori TV: „Presa este pur și simplu cumpărată la kilogram. Și nu este cumpărată doar instituțional, în relația cu patronul, ci se lucrează inclusiv până la nivelul unor moderatori, editori-coordonatori, realizatori de emisiuni sau influenceri”. Nici măcar în vremea semi-dictaturii lui Adrian Năstase (2000-2004) nu a existat o asemenea cenzură/autocenzură în privință liderului partidului de guvernământ.
Continuarea, în Aktual24.ro
Citește și: Monument în memoria eroului anticomunist Liviu Corneliu Babeş, la 35 de ani de la sacrificiul suprem
Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Guvernul României / Facebook)

Articolul Urzeala covrigariilor. Cum sunt aranjate piesele pentru ca șeful PSD să iasă președinte al României | Aktual24 apare prima dată în PRESShub.

 
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Messenger
 
Continuare pe PressHUB » Articole PressHUB » Desteptarea » Valentin - 14093 articole »
 
Urzeala Covrigariilor Aranjate Piesele Pentru șeful Președinte României Aktual24
 
Niciun comentariu
 
Adauga comentariu