MAGAZIN CULTURAL

× Prima Pagina Desteptarea Istorie Enigme Stiinta Documentare Muzica Bancuri Utile
 

Universul nostru se unește cu alte universuri mai tinere, ceea ce-l face să se extindă, sugerează un nou studiu teoretic

Incredibilia • Enigme • Valentin - 12785 articole • 18 vizualizari • acum 3 saptamani: 12-02-2024, 12:00:49
 

Un nou studiu sugerează că expansiunea universului nostru ar putea fi cauzată de fuziunea altor universuri paralele. Teoria actuală a evoluției cosmice, cunoscută sub numele de Modelul cosmologic standard, sugerează că universul se extinde într-un ritm accelerat din cauza unei substanțe enigmatice numite energie întunecată.

Cu toate acestea, acest studiu propune că expansiunea ar putea fi explicată, în schimb, prin fuziunea unor universuri paralele „bebeluși”.

Cercetătorii au dezvoltat un model matematic pentru a explora această ipoteză și au descoperit că fuziunea cu alte universuri ar crește volumul universului nostru, ceea ce ar apărea ca o expansiune pentru instrumentele noastre.

Teoria lor abordează, de asemenea, problema inflației cosmologice, sugerând că expansiunea rapidă timpurie a universului a fost cauzată de absorbția universului nostru tânăr de către un univers mai mare. Autorii cred că noul nostru univers extins a continuat să se ciocnească cu alte „universuri mici” și să le integreze.

Deși teoria lor oferă o potențială soluție la probleme cosmologice importante, sunt necesare date observaționale suplimentare pentru a le valida ipoteza. Experimentele în curs de desfășurare care studiază proprietățile radiației cosmice de fond ar putea oferi răspunsuri în viitor.

 
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Messenger
 
Continuare pe Incredibilia » Articole Incredibilia » Enigme » Valentin - 12785 articole »
 
Universul Nostru Unește Universuri Tinere Extindă Sugerează Studiu Teoretic
 
Niciun comentariu
 
Adauga comentariu