MAGAZIN CULTURAL

× Prima Pagina Desteptarea Istorie Enigme Stiinta Documentare Muzica Bancuri Utile
 

UDMR acceptă creșterea pensiilor chiar mai mult decât PSD

Romania Libera • Desteptarea • Valentin - 14093 articole • 1679 vizualizari • acum un an: 09-11-2022, 12:01:33 ★★★★★
 

UDMR acceptă ideea privind creșterea pensiilor în România cu un procent mai mare decât ar dori PSD, cu toate că sunt partide aliate la guvernare.

Kelemen Hunor, președinte UDMR și vicepremier, consideră că pensiile trebuie mărite cu 15 – 16 la sută. Liderul UDMR a făcut această declarație în seara zilei de 8 noiembrie 2022, la postul Europa FM. „Un 15-16 la sută poţi să faci, trebuie să găseşti loc pentru pensionari care au muncit o viaţă întreagă, au muncit înainte de ’89 şi după ’89 şi au plătit impozitele, taxele şi au dreptul la această perioadă mai liniştită din viaţă”, a argumentat liderul UDMR.

Kelemen Hunor a precizat că el analizează chestiunea pensiilor „din punct de vedere moral”. „Eu consider că trebuie să faci un efort, ai această obligaţie morală faţă de pensionari şi poţi să faci loc în buget pentru a acoperi rata inflaţiei”, a susținut Kelemen Hunor.

Acum o săptămână, Marcel Ciolacu, președintele PSD și al Camerei Deputaților, declara că „speră” ca pensiile să fie majorate cu 15 la sută. Liderul PSD avertiza însă că pensiile nu trebuie mărite în mod egal. Ciolacu atrăgea atenția că nu se poate compara o pensie de 20.000 de lei cu una sub 2.000 de lei.

Acum o lună, Florin Cîțu (PNL), fost premier și fost președinte al Senatului, susținea că pensiile pot crește cu 25 la sută. Cîțu afirma că PNRR, în forma lui actuală, permite o asemenea creștere. Anterior, senatoarea Anca Dragu (USR) declara că pensiile pot crește cu 15 la sută.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

The post UDMR acceptă creșterea pensiilor chiar mai mult decât PSD appeared first on România Liberă.

 
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Messenger
 
Continuare pe Romania Libera » Articole Romania Libera » Desteptarea » Valentin - 14093 articole »
 
Acceptă Creșterea Pensiilor Decât
 
Niciun comentariu
 
Adauga comentariu