MAGAZIN CULTURAL

× Prima Pagina Desteptarea Istorie Enigme Stiinta Documentare Muzica Bancuri Utile
 

Sub Olguța Vasilescu, craiovenii plătesc cea mai scumpă gigacalorie din ţară. USR se opune noilor

Investigatoria • Desteptarea • Valentin - 4453 articole • 393 vizualizari • acum 3 luni: 22-12-2022, 00:01:28 ★★★★
 

Vorbim despre a treia majorare din ultimele 14 luni, în acest moment prețul la gigacalorie în Craiova ajungând să fie aproape dublu față de luna septembrie 2021.

USR Craiova se opune acestei majorări și susține că va vota împotrivă. USR solicită executivului să subvenționeze integral de la bugetul local această creștere de 140 lei pe gigacalorie și va depune un amendament în ședința de Consiliu Local Craiova în acest sens.

Din cauza administrației PSD condusă de Olguța Vasilescu, prețul căldurii la Craiova este unul dintre cele mai scumpe.

„Este rezultatul unei administrații locale fără viziune și a unei construcții bugetare fără niciun temei”, arată USR Dolj într-un comunicat de presă . Comparativ, la Cluj gigacaloria este 278 lei, la Brașov 264 lei, la Suceava 240 lei, Timișoara 347 lei, iar la București costa 350 lei.

Craiova are nevoie de investiții majore în infrastructura de termoficare a orașului. Este veche de peste 40 de ani, cu probleme, iar pierderile mari din rețea sunt suportate de craioveni. Aceste probleme nu vor dispărea cu concerte sau beculețe, cu pietricele sau statui nefericite, ci prin investiții care ar fi trebuit să se facă cu mulți ani în urmă. 

Având în vedere că anul acesta Olguța Vasilescu a cheltuit peste zece milioane de euro pentru concerte, beculețe și evenimente inoportune, Primăria Craiova are obligația de a susține din bugetul local creșterea prețului la gigacalorie”, a declarat Cezar Drăgoescu, consilier local USR Craiova.

Craiovenii, la fel ca restul românilor, sunt greu loviți de criza energetică, inflația a depășit 15%, prețurile la alimentele de bază și nu numai au explodat, ratele bancare au crescut. În ciuda acestor factori, craiovenii plătesc în prezent cea mai scumpă gigacalorie din ţară. 

The post Sub Olguța Vasilescu, craiovenii plătesc cea mai scumpă gigacalorie din ţară. USR se opune noilor majorări appeared first on Investigatoria.

 
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Messenger
 
Continuare pe Investigatoria » Articole Investigatoria » Desteptarea » Valentin - 4453 articole »
 
Olguța Vasilescu Craiovenii Plătesc Scumpă Gigacalorie ţară Noilor Majorări
 
Niciun comentariu
 
Adauga comentariu