„Sobolanul” Fifor a prins curaj si il ataca pe Teodorovici: „Marlan si grobian. Eu sunt un om cu onoare”

 

Mihai Fifor isi schimba radical discursul fata de Eugen Teodorovici, dupa ce miercuri spunea ca nu s-a suparat ca a fost catalogat drept „sobolan” si ca este nevoie de „impetuozitate” in PSD. Acum incearca sa-i raspunda cu acceasi moneda fostului presedinte executiv al PSD.

„Nu pot sa accept marlania unora, grobianismul si lipsa de bun simt. Nu cu astfel de oameni poti porni un proiect nou, de care are atata nevoie acest partid. Romanii s-au saturat de violenta verbala, de ura si de superficialitate”, sustine Fifor intr-o postare pe Facebook.

„Cand narcisismul devine patologic, bichonul incepe sa se creada pitbull… umfla pieptul, isi flutura narile si se tot admira in oglinda. Mama, mama ce voinic! As rade, daca n-ar fi atat de trist.

Mi-e greu sa inteleg oameni care vorbesc de morala si n-au dram, oameni care vorbesc de echipa, dar care n-au fost niciodata capabili sa faca echipa cu cineva, oameni care, in ultimele 5 luni s-au slujit doar pe ei, mimand cu gratie grija fata de proiectul prezidentialelor, fata de candidat sau fata de partid.

Pot intelege frustrarea, individualismul, nevoia de a te vedea mereu in lumina reflectoarelor, dar nu pot accepta aroganta, auto-suficienta si lipsa bunului simt.

In politica, ca si in viata, trebuie sa stii sa pierzi cu demnitate. Sa ai taria sa accepti infrangerea si sa o iei din nou de la capat. Daca, desigur, ai ce spune. Si daca, desigur, ai suficient caracter. Putini sunt, insa, cei care stiu sa faca asta si, din pacate, zilele trecute am vazut, in toata splendoarea lor indivizi care, nu doar ca nu stiu cand sa se opreasca, dar fac si un zgomot asurzitor, etalandu-si, fara rezerve, frustrarile in spatiul public.

Nu am fost niciodata un om conflictual si nici nu voi fi. Dar sunt un om demn, cu onoare, care a intrat intr-o echipa odata cu votul onorant din Congres. Am fost trup si suflet alaturi de echipa, zi de zi, ora de ora vreme de 5 luni, pana la finalul proiectului pentru prezidentiale. Cand, insa, acest proiect a luat sfarsit printr-o infrangere, din pacate, mi-am asumat cu demnitate esecul si am facut un pas in spate. Cu fruntea sus. Asa cum este firesc sa faca oricine.

Iata de ce nu pot sa accept marlania unora, grobianismul si lipsa de bun simt. Nu cu astfel de oameni poti porni un proiect nou, de care are atata nevoie acest partid. Romanii s-au saturat de violenta verbala, de ura si de superficialitate.

Ca o concluzie, am sa povestesc o intamplare, care defineste perfect personajul care sta la baza postarii mele.

In urma cu cativa ani, la o masa cu vreo 8 colegi senatori, la Tulcea, intr-o context asemanator, personajul este intrebat frontal: ‘Daca tot vorbesti de prietenie si de colegialitate, dupa 3 ani impreuna, spune-ne pe numele mic la fiecare dintre noi, cei din jurul mesei…’. Raspunsul a fost doar tacere. Si asta spune tot.

In rest, viata merge mai departe si, de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere”, a scris Fifor pe Facebook.

Fostul presedinte executiv al PSD Eugen Orlando Teodorovici admis, miercuri seara, ca a folosit termenul „sobolan” atunci cand a vorbit despre colegul sau Mihai Fifor.

„Nu a fost nici pe departe ceea ce s-a spus in presa despre sedinta CEX. (…) Suntem colegi, e normal sa ne reprosam. Nu s-a injurat nimeni cu nimeni”, a afirmat Orlando Teodorovici, miercuri seara, la Romania Tv.

Acesta a admis ca a folosit termenul „sobolan” la adresa colegului sau Mihai Fifor.

„Asta o recunosc, da, asa este (ca a spus „sobolan” despre Mihai Fifor – n.r.). Pentru ca se leaga iar de felul meu de a fi. Nu pot sa spun dimineata ca-mi dau demisia pe Facebook, dupa o ora sau doua sau trei sa modific postarea ca nu-mi mai dau demisia, adica ma fac ca nici n-am mentionat acest lucru, adica nu pot sa fac eu oamenii sa creada in mine si mai ales ca eram dupa CEX la partid si uitandu-ma la un post de televiziune am urmarit discutia telefonica a dansului pe post. Si aud ce? Ca nu si-a dat demisia. Teodorovici. (…) In fine… Si in momentul ala va dati seama ca…macar spune adevarul nimic altceva. Si am inceput sa-l caut prin partid, recunosc. Nu l-am gasit. Sansa dansului si norocul dansului. Nu l-am gasit”, a afirmat Eugen Teodorovici.

articole asemanatoare
Comentarii
Acest articol nu are niciun comentariu
adauga comentariu
bifeaza casuta antispam