MAGAZIN CULTURAL

× Prima Pagina Desteptarea Istorie Enigme Stiinta Documentare Muzica Bancuri Utile
 

Șeful Cyberint al SRI, Anton Rog, despre folosirea cartelelor prepay: „Dacă cineva crede că-și ia o cartelă, face ceva și dispare, e într-o mare eroare”

Sursa zilei • Desteptarea • Valentin - 15113 articole • 1066 vizualizari • acum 10 luni: 23-07-2023, 12:01:38 ★★★★★
 

Cei care folosesc cartele prepay pentru a comite infracțiuni pot fi identificați, chiar dacă aceste cartele sunt achiziționate în România fără obligativitatea de a prezenta un act de identitate, așa cum se întâmplă în alte state. Dezvăluirea a fost făcută de directorul Centrului Național Cyberint al SRI, generalul Anton Rog, într-un interviu acordat canalulului YouTube StakeBorg. Rog a criticat voalat Curtea Constituțională –  care, printr-o decizie din 2014 a respins o inițiativă legislativă care prevedea achiziția cartelelor prepay cu un act de identitate -, arătând că statele care au introdus această formulă de control „sunt mai civilizate și au înțeles că nu trebuie să se chinuie ca Hristos în spețe de terorism, în spețe de trafic uman”.

“Ne-ar fi fost util ca aceste cartele prepay să fie achiziționate cu un act de identitate, în spețe de terorism pentru că ne-ar fi scutit de multă muncă. Da, în spețe de terorism ne-ar fi fost util, dar asta nu înseamnă că nu-i găsim. (…) Nu vă supărați, însemnă că facem ceva greșit dacă nu-l găsim pe unul …

Dacă cineva crede că-și ia o cartelă preplătită și un telefon și face ceva, își face un cont pe Proton astăzi și după-aia dispare, e într-o mare eroare. Adică, noi nu suntem singuri pe lumea asta, avem parteneri.

Potrivit lui Rog, țările mai civilizate – în care cartelele prepay pot fi achiziționate doar în baza unui act de identitate „au înțeles că nu trebuie să se chinuie ca Hristos în spețe de terorism, în spețe de trafic uman”.

“Iar în România, trei sferturi din populație are abonament de pe care vorbește. Deci, despre ce vorbim? (…)mai cred ei că sunt mai siguri (cei care folosesc cartele prepay), că pot să mai facă o manevră, o ceva, un business. Greșit!”, a conchis generalul Anton Rog. 

Raluca Dan

 
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Messenger
 
Continuare pe Sursa zilei » Articole Sursa zilei » Desteptarea » Valentin - 15113 articole »
 
Șeful Cyberint Despre Folosirea Cartelelor Prepay Dacă Cineva Că și Cartelă Dispare într O Eroare
 
Niciun comentariu
 
Adauga comentariu