MAGAZIN CULTURAL

× Prima Pagina Desteptarea Istorie Enigme Stiinta Documentare Muzica Bancuri Utile
 

Secretarii generali ai Guvernului României primesc mii de euro lunar de la EximBank, chiar dacă

PressHUB • Desteptarea • Valentin - 8744 articole • 486 vizualizari • acum 8 luni: 20-01-2023, 12:01:50 ★★★★★
 

În declarațiile de avere ale secretarilor generali ai Guvernului României apare invariabil o secțiune legată de banca de stat Eximbank, unde sunt trecute venituri de peste 3-4.000 de euro lunar, pe care aceștia îi încasează din poziția de „membri CIFGA”.

Acesta este un comitet al EximBank, care are 15 membri, printre care se numără o serie de reprezentați ai Executivului – după președinte și vicepreședinte, lista de membri se deschide chiar cu Secretarul General al Guvernului, oricare ar fi el, conform unei hotărâri de guvern din 2007. Analizând experiența profesională și declarațiile de avere, se poate constata că, dintre cei câțiva recenți SGG care au încasat mii de euro de la banca de stat, ca membri de comitet, unul singur are experiență directă în sistemul bancar, iar aceasta este legată de două bănci cu falimente răsunătoare. Economedia a adresat atât EximBank, cât și Guvernului o serie de întrebări legate de indemnizațiile primite de reprezentanții executivului de la bancă, atribuțiile și competențele acestora, pentru a înțelege motivul pentru care aceștia primesc lunar mii de euro dintr-un comitet care se reunește doar de două ori pe lună, conform obligațiilor asumate (minim bilunar).

Citește articolul integral pe Economedia.ro

Citește și: Care sunt „sursele neoficiale” care i-au spus lui Predoiu sentința în dosarul Hosu?

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea)

Articolul Secretarii generali ai Guvernului României primesc mii de euro lunar de la EximBank, chiar dacă nu au experiență în domeniul bancar apare prima dată în PRESShub.

 
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Messenger
 
Continuare pe PressHUB » Articole PressHUB » Desteptarea » Valentin - 8744 articole »
 
Secretarii Generali Guvernului României Primesc EximBank Experiență Domeniul Bancar
 
Niciun comentariu
 
Adauga comentariu