× Prima Pagina Documentare Muzica Bancuri Alege Orasul Cautare
MAGAZIN CULTURAL

MAGAZIN CULTURAL

 

Să ne fie rușine că suntem români și avem o țară!

Historice • Istorie • Vali - 1104 articole • 696 vizualizari • acum 2 ani: 17-11-2020, 20:48:08 ★★★★★
 

Centenarul României Mari a fost o rușine cum doar una la o sută de ani poți să vezi. Dar decerebrarea clasei politice românești a ieșit la iveală azi în toată splendoarea ei printr-un act de cenzură brutală.


Romfilatelia avea în planul editorial o emisiune de timbre dedicată împlinirii a 100 de ani de la Tratatul de la Trianon. A dispărut din planul editorial de pe site, a dispărut de pe site și pagina dedicată acestei emisiuni filatelice (aici). Emisiunea trebuia pusă în circulație pe 4 iunie, azi a apărut un comunicat foarte scurt: ”Emisiunea de mărci poștale “Centenarul Tratatului de la Trianon”, programată pentru data de 4 iunie 2020, nu va fi introdusă în circulație. Romfilatelia își rezervă dreptul de a redimensiona programul emisiunilor de mărci poștale, comunicând în timp util orice modificare.” Știrea Agerpres despre aceste timpre periculoase o mai găsiți doar în memoria internetului, a dispărut de pe site.


Cineva a luat decizia că nu trebuie să existe în România o emisiune filatelică dedicată Tratatului de la Trianon. Nu știm cine este acel cineva, se șterg toate urmele din spațiul public despre aceste timbre periculoase. Bănuiesc că nici pe cale administrativă nu se poate reconstitui traseul poruncii, a sunat ”cineva de sus” și toată lumea s-a executat fără să crâcnească. Timbrele sun tipărite, dar rămân la secret. Cel mai probabil vor fi trimise la topit, cu cât mai repede, cu atât mai bine.

Între timp ceea ce se numește mass-media ne învață cum să facem rezervare la restaurant și dezbatem problemele hangiilor și cârciumarilor de parcă ar fi vorba de Judecata de Apoi. Un act de cenzură care șterge memoria istorică a românilor nu deranjează pe nimeni. Cine a dat porunca să fie distrusă o emisiune filatelică? Ar fi interesant să îi știm cu nume și prenume pe cei care se rușinează cu istoria românilor.
Nu mi se pare deloc jignitor acest timbru. Nu văd de ce s-ar simți cineva lezat. Dar clasa politică aflată la conducerea României se rușinează cu istoria țării și vrea s-o șteargă din memoria publică. Nu au chip și voce acești oameni, dar din când în când faptele lor ies la iveală, precum în acest caz de cenzură. Nu mai are rost să discutăm despre legi și alte chestii.

În sfârșit: mâine la Budapesta va avea loc o ședință festivă a Parlamentului unde va fi votată o declarație privind protecția identității naționale a ungurilor. Bravo lor și să fie sănătoși. Despre Ungaria lui Viktor Orban se spun tot felul de lucruri: că s-a dat cu Rusia, că s-a certat cu toți vecinii, că este anti-UE etc. Dar cel puțin clasa politică din Ungaria nu este împotriva ungurilor. Nu ne mai rămâne decât să ne fie rușine că suntem români și avem o țară.

Ne vedem și pe Facebook?

Partajează asta:

Da,aceasta idee ni se induce -sa ne simtim vinovati ca exista Romania reintregita.Suntem vinovati ca existam.Bunicamea s-a nascut in judetul Cluj.Au fost sapte frati la parinti.In 1940 cand au inceput atrocitatile impotriva romanilor,parintii lor i-au spus ei(avea 17 ani)si surorii celei mai mari(19 ani)sa fuga in Romania ,ca macar ele sa scape.Cand au trecut granita,honvezii unguri au tras dupa ele.Mi-a povestit bunicamea ca sareau gloantele in jurul lor.Acestia-s romanii-carne de tun pentru migratori si mancurti.

O remarca-acum istoria lucreaza in sens invers-intai s-au unit romanii basarabenii cu Regatul Romaniei.Dupa 1990 au fost tradati romanii basarabeni.Apoi s-au unit romanii transilvaneni cu Regatul Romaniei.In aceste zile au fost tradati romanii transilvaneni.Interesant.Probabil ca romanii banateni sunt promisi r.r..sirbeasca.In noiembrie 1919 armata sirbeasca a ocupat tot Banatul pana la Ilia-acolo e un nod rutier care pleaca spre Arad si Timisoara dinspre Hunedoara.

În 1941, odata cu intrarea nemtilor în Iugoslavia, s-a pus problema Banatului. Ungurii au sarit repede sa-l înhate, dar Antonescu i-a trimis o telegrama celuilalt Conducator ca daca el vede un singur picior de ungur în Banat el va trimite armata si adio Ungaria cu totul.
Prin urmare, Iugoslavia a fost ocupata numai de nemti. Unul dintre biografii neoficiali ai lui Maniu a avut pretentia ca din cauza unui memoriu al iezuitului Antonescu n-a mai intrat în Banat (e acelasi Cicerone care pretindea ca tot ca urmare a lui Maniu a abdicat Carol 2). Si nu stiu sa fie mai mult de 10 ani de când o rebeca de peste ocean l-a facut iredentist (nu-i ajungea ca a fost facut fascist, legionar, antisemit, criminal si altele) pentru ca a încercat sa salveze cât s-a mai putut din tara si neam.

Cât priveste 1919, stiam ceva ceva, dar s-au retras repede, la ultimatumul frantuzului care le-a spus ca l-ar putea pierde pe tot.

Nu cred ca se doreste stergerea istoriei sau e vorba de rusinea de a fi roman, politicienii nostri nu gandesc in subtilitati din astea, cred ca e doar un calcul politic. Avem o situatie politica la marginea instabilitatii, iar voturile/sustnerea UDMR valoreaza mult si supararea lor ar putea echivala cu pierderea controlului asupra bugetului, care ar fi dezastruoasa mai ales in vremurile astea unde multe contracte sunt cu incredintare directa.

Cat despre cei din presa, cred ca pur si simplu au cam uitat sa isi faca treaba. Daca nu le da cineva o servita sau considera ca nu aduce click-uri, nu ii intereseaza, investigatia e un lucru depasit pentru ei.

In plus, mi se pare si ca nationalismul a intrat in desuet mai ales din cauza ca nu prea avem exemple de nationalisti normali la cap. Iinainte cand te gandeai la nationalism primul care iti venea in minte era clovnul de Vadim, acum avem mascarici care impletesc nationalismul cu crestinopatia si cu conspiratiile gen Berenghi sau Capsali, avem nationalisti care par depasiti de timp/retrograzi, cum e Ioan Aurel Pop, pana si cei mai intelectuali ca Neamtu, Papahagi si cine mai e tot il impletesc cu crestinism, cu un conservatorism tamp si o admiratie stupida fata de americani, mai ales ramura republicana.

Poate asta ar fi un subiect bun de articol, avem modele de romani nationalisti pe care chiar le putem admira? Exista nationalisti in contexte pozitive, nu doar in cele negative in care vor sa interzica ceva sau se scandalizeaza?

Vă rog să scrieți mai des. Articolele dvs. sunt extrem de interesante!

 
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Messenger
 
Continuare pe Historice » Articole Historice » Istorie » Vali - 1104 articole »
 
Rușine Suntem Români țară
 
Niciun comentariu
 
Adauga comentariu