MAGAZIN CULTURAL

× Prima Pagina Desteptarea Istorie Enigme Stiinta Documentare Muzica Bancuri Utile
 

Reacții după demisia lui Ciucă: Iohannis a trădat România. Dă PSD-ului al patrulea premier

Spotmedia • Desteptarea • Valentin - 10526 articole • 1026 vizualizari • acum 6 luni: 13-06-2023, 12:01:18 ★★★★★
 

Președintele USR Cătălin Drulă consideră că schimbarea lui Nicolae Ciucă cu Marcel Ciolacu în fruntea guvernului nu va aduce nicio schimbare pentru români, ci doar o formalizare a „trădării lui Klaus Iohannis care va numi al patrulea premier PSD”.

„Bilanțul primei părți a acestei guvernări, păstorită de președintele Iohannis, este unul dezastruos. Cele mai mari scumpiri din ultimii 20 de ani dublarea prețurilor la mâncare, dublarea ratelor la bănci, o gaură bugetară a căror a cărei dimensiune crește cu câte 10 miliarde de lei pe lună. În acest context, venirea previzibilă a lui Marcel Ciolacu ca premier nu este nicio schimbare, ci este de fapt o continuare și o cădere a măștilor. Adică, PSD-ului i se dă de către președintele Iohannis al patrulea premier în timpul mandatelor sale și guvernarea României ajunge și formal pe mâinile celor care au dus țara și economia în gard”, spune Cătălin Drulă.

El avertizează că reformele nu se vor întâmpla cu PSD la șefia guvernului.

„România stagnează. Ba chiar dă înapoi. Oamenii trăiesc din ce în ce mai prost, își pierd din puterea de cumpărare din cauza acestei inflații stimulate de acest guvern. Tranșa a doua din PNDR nu a fost încă trasă, era prevăzută acum șase luni. Reformele nu se întâmplă. Singurul lucru care rămâne la fel este pensia specială de 18.000 de lei a lui Nicolae Ciucă, care este la fel ca în prima zi când a preluat mandatul și astăzi. Este neatinsă și are în domnul Marcel Ciolacu un susținător deplin al pensiilor speciale care sunt pe deplin în plată”, a mai spus Cătălin Drulă.

Cătălin Drulă a anunțat că USR va aduna anul viitor „forțele reformiste modernizatoare, cu adevărat liberale, pentru a oferi României o soluție alternativă la PSD și la extremismul pro-rus”.

Cât despre consultările de la Cotroceni de marți, Drulă a spus că USR se va duce, dar doar din respect pentru Constituție, având în vedere că rezultatul discuțiilor este deja cunoscut. În plus, liderul USR spus că formațiunea sa îi va transmite lui Iohannis „ce cred românii”, și anume că „a trădat România”.

O reacție după demisia lui Nicolae Ciucă a avut și preşedintele PMP, Eugen Tomac, care a făcut un bilanț al promisiunilor neîndeplinite ale liderului PNL.

„După 18 luni şi 17 zile în care a deţinut funcţia de Prim-ministru al României, Nicolae Ciucă a demisionat, lăsând în urmă o Românie cu o situaţie economică, socială şi politică extrem de fragilă.

Din păcate, generalul Nicolae Ciucă, înaintat la gradul de prim-ministru, a ratat şansa de a rămâne în istorie drept un conducător care se ţine de cuvânt, capabil să ia decizii şi să se asigure de atingerea obiectivelor asumate”, a scris Tomac pe Facebook.

El a punctat, astfel, obiective promise de Ciucă pe 25 noiembrie 2021, la discursul susţinut în Parlament cu ocazia învestirii:

  • Aderarea României la Spaţiul Schengen – Obiectiv ratat
  • Folosirea banilor din PNRR pentru dezvoltare şi bunăstare – Obiectiv ratat
  • Reformarea administraţiei publice prin modernizarea marilor sisteme publice, în special în ceea ce priveşte pensiile şi salarizarea – Obiectiv ratat
  • Investiţii în 46 de spitale şi secţii prin PNRR – Obiectiv ratat
  • „Suntem împotriva creşterii taxelor şi impozitelor pentru mediul de afaceri”, declara acesta – Obiectiv ratat
  • Operaţionalizarea şi implementarea Proiectului „România Educată” – Obiectiv ratat

Premierul Nicolae Ciucă şi-a anunţat, luni, demisia, fiind declanșate procedurile pentru rotativa guvernamentală, așa cum a fost stabilit în protocolul coaliției din 2021. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, va prelua şefia Guvernului.

Klaus Iohannis a convocat deja partidele la consultări, dar din programul lor putem intui că rămânerea UDMR la guvernare e tot mai incertă.

The post Reacții după demisia lui Ciucă: Iohannis a trădat România. Dă PSD-ului al patrulea premier appeared first on spotmedia.ro.

 
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Messenger
 
Continuare pe Spotmedia » Articole Spotmedia » Desteptarea » Valentin - 10526 articole »
 
Reacții Demisia Ciucă Iohannis Trădat România PSD Ului Patrulea Premier
 
Niciun comentariu
 
Adauga comentariu