MAGAZIN CULTURAL

× Prima Pagina Desteptarea Istorie Enigme Stiinta Documentare Muzica Bancuri Utile
 

Rafila: Sunt în jur de 2.000 de cazuri de COVID pe zi. Nu reintroducem măştile în spaţiile aglomerate. Asta nu înseamnă că nu le recomandăm celor care au simptome de viroze respiratorii

Presshouse • Desteptarea • Valentin - 16800 articole • 397 vizualizari • acum 10 luni: 19-09-2023, 00:01:31 ★★★★
 

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a declarat că sunt în jur de 2.000 de cazuri COVID-19 zilnic, însă în opinia sa şi a colegilor care lucrează în zona de sănătate publică această situaţie va mai dura circa două săptămâni.

El a oferit asigurări că sunt suficiente locuri în spitale care să ofere îngrijire pacienţilor bolvani, fie că sunt la terapie intensivă sau internaţi doar pentru asistenţă medicală. Ministrul PSD a mai precizat că nu este luată în calcul măsura reintroducerii obligativităţii purtării măştilor de protecţie în spaţiile aglomerate, însă recomandă ca aceasta să fie purtată de persoanele care au simptome de viroze respiratorii, în mijloacele de transport în comun sau în spaţiile aglomerate închisee.

„Da, sunt în jur de 2.000. A fost o creştere constantă în ultimele câteva săptămâni. Am ajuns de la câteva sute la 2.000 de cazuri pe zi. Opinia mea şi a colegilor care lucrează în zona de sănătate publică este că această situaţie cu un număr important de cazuri va mai dura circa două săptămâni, după care vom intra pe un trend de descreştere a numărului de cazuri. Am făcut şedinţe operative, atât cu spitalele din Bucureşti, cât şi cu direcţiile de sănătate publică şi spitalele din ţară ca să ne asigurăm că toţi pacienţii care au nevoie de îngrijire, fie terapie intensivă, fie în spitale care să acorde asistenţă medicală acestor pacienţi sau celor care sunt infectaţi cu COVID şi au alte nevoie de sănătate, să poată să facă acest lucru şi suntem în permanentă legătură cu colegii de la spitalele din întreaga ţară”, a afirmat Alexandru Rafila, întrebat luni la Parlament despre cele aproximativ de 2.000 de cazuri COVID pe zi.

Articolul Rafila: Sunt în jur de 2.000 de cazuri de COVID pe zi. Nu reintroducem măştile în spaţiile aglomerate. Asta nu înseamnă că nu le recomandăm celor care au simptome de viroze respiratorii apare prima dată în Presshouse.ro.

 
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Messenger
 
Continuare pe Presshouse » Articole Presshouse » Desteptarea » Valentin - 16800 articole »
 
Rafila Cazuri Reintroducem Măştile Spaţiile Aglomerate înseamnă Recomandăm Simptome Viroze Respiratorii
 
Niciun comentariu
 
Adauga comentariu