MAGAZIN CULTURAL

× Prima Pagina Desteptarea Istorie Enigme Stiinta Documentare Muzica Bancuri Utile
 

PUNCTE-CHEIE. O mare reuşită

Investigatoria • Desteptarea • Valentin - 8744 articole • 9 vizualizari • acum 4 zile: 19-09-2023, 00:01:32
 

Comisia Europeană a închis Mecanismul de Cooperare şi Verificare pentru Bulgaria şi România, introdus în 2007 la aderarea celor două ţări la Uniunea Europeană, menit să faciliteze realizarea de progrese în domeniul reformei sistemului de justiţie, în cel al măsurilor anticorupţie și, pentru Bulgaria, și în ceea ce privește criminalitatea organizată. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că momentul reprezintă „o mare reuşită pentru ţara noastră”.

Raportul The Energy Transition Blueprint, lansat de Centrul pentru Impactul Energetic al Boston Consulting Group (BCG), arată că tranziţia verde trebuie accelerată aproape de trei ori, comparativ cu tranziţiile energetice anterioare, pentru a putea menţine condiţii prielnice de viaţă. ”Sursele regenerabile şi alte soluţii cu emisii scăzute de carbon trebuie să crească de la 12% din aprovizionarea cu energie în 2021 la 50% sau chiar 70% până în 2050, conform modelelor standard din industrie, pentru a limita încălzirea globală la 1,5°C peste nivelurile preindustriale. Creşterea este de aproximativ trei ori mai rapidă decât tranziţiile anterioare, de exemplu la cărbune şi la hidrocarburi”, arată concluziile raportului.

Investițiile imobiliare în primul semestru din 2023 au înregistrat o valoare totală de 168 milioane de euro în România, aproape la jumătate comparativ cu nivelul anului trecut, potrivit unui raport al companiei de consultanţă imobiliară Colliers. ”Primul semestru din 2023 s-a încheiat cu investiţii imobiliare în valoare totală de 168 milioane de euro în România, aproape la jumătate comparativ cu nivelul anului trecut, tranzacţiile în segmentul industrial şi logistic reprezentând aproximativ 36% din total, iar cele din segmentul birourilor circa 31%”, potrivit raportului de piaţă Colliers pentru prima jumătate a anului. 

România ar putea găzdui un nou Centru de Mentenanţă şi Suport Logistic destinat aeronavelor F-16 ”Fighting Falcon”, fiind semnat un Memorandum între compania norvegiană KONGSBERG şi ROMAERO S.A. Ministerul Economiei declarat, miercuri, că noul Memorandum de Înţelegere reiterează angajamentul de a crea locuri de muncă pentru specialişti cu înaltă calificare, programe educaţionale bazate pe tehnologie de vârf, oportunităţi de cercetare şi dezvoltare şi beneficii pentru mai multe sectoare ale industriei româneşti. ”De asemenea, noua colaborare ar putea conduce la executarea de către ROMAERO a operaţiunilor de mentenanţă de nivel intermediar şi complex, cât şi de suport logistic pentru avioanele F-16 aflate în dotarea Forţelor Aeriene Române. Ulterior, capabilitatea nou înfiinţată ar putea asigura suportul operaţional şi pentru alte aeronave F-16 aparţinând statelor din Europa Centrală şi de Est”, a mai transmis ministerul.

Oil Terminal, companie la care Ministerul Energiei deține 87,75% din acțiuni, a semnat un acord cu compania românească Iulius pentru o investiţie de peste 800 de milioane de euro într-un proiect dezvoltat după conceptul de oraş în oraş. Astfel, Oil Terminal dă în superficie un teren de 38 hectare, inactiv de peste 10 ani şi care a găzduit spaţii de depozitare a produselor petroliere, pentru o taxă anuală de 2 milioane euro. „Pe lângă investiția estimată la peste 815 milioane de euro în valorificarea terenului ca proiect ce integrează grădini urbane, birouri, zonă de shopping și divertisment, facilități educaționale și culturale, dar și o infrastructură integrată pentru susținerea mobilității și conectivității, IULIUS va achita către Oil Terminal S.A. o taxă anuală de superficie de 2 milioane de euro, indexabilă”, se arată în comunicatul Ministerului Energiei.

The post PUNCTE-CHEIE. O mare reuşită appeared first on Investigatoria.

 
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Messenger
 
Continuare pe Investigatoria » Articole Investigatoria » Desteptarea » Valentin - 8744 articole »
 
PUNCTE CHEIE Reuşită
 
Niciun comentariu
 
Adauga comentariu