MAGAZIN CULTURAL

× Prima Pagina Desteptarea Istorie Enigme Stiinta Documentare Muzica Bancuri Utile
 

Preşedintele CJ Prahova e acuzat de DNA de luare de mită. Ar fi primit peste 16 milioane lei de la un om de afaceri

Presshouse • Desteptarea • Valentin - 12785 articole • 53 vizualizari • acum 4 saptamani: 02-02-2024, 00:01:20 ★
 

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, ar fi primit de la un om de afaceri peste 16 milioane de lei, prin intermediul unei rude şi al unui afin, anchetatorii formulând în cazul său şi acuzaţii de fals în declaraţia de avere.

Potrivit unui comunicat emis, joi seară, de DNA, Iulian Dumitrescu este cercetat sub control judiciar pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită şi fals în declaraţii.

De asemenea, tot sub control judiciar sunt cercetate alte două persoane, şi anume o rudă a lui Dumitrescu, pentru complicitate la luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, şi un afin al acestuia – pentru complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii.

„Inculpatul Dumitrescu Iulian, cu ajutorul persoanei fizice de la pct. 3 (n.r. – afin al lui Dumitrescu) ar fi pretins, în perioada noiembrie – decembrie 2022, unui om de afaceri achiziţionarea în schimbul sumei de 47.500.000 lei a părţilor sociale deţinute de persoana fizică de la pct. 3 la o societate comercială, valoare supraevaluată faţă de valoarea reală a acestora, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu ca preşedinte de Consiliu Judeţean (CJ) Prahova şi ar fi primit până în data de 04.12.2023, cu ajutorul celor 2 complici, suma totală de 16.210.000 lei. Una dintre societăţile omului de afaceri ar fi avut la momentul pretinderii în derulare un contract cu CJ Prahova, iar ulterior achiziţionării societăţii comerciale de la persoana fizică de la pct. 3 i s-ar mai fi atribuit un nou contract de lucrări cu beneficiar CJ Prahova”, precizează DNA.

Ulterior pretinderii, ruda lui Dumitrescu ar fi întocmit în fals un extras de cont în numele societăţii tranzacţionate care cuprindea menţiuni nereale privind soldul iniţial al contului, rulaje şi operaţiuni efectuate pe acest cont în perioada ianuarie – februarie 2023, se arată în comunicat.

„Tot ulterior pretinderii, persoana fizică de la pct. 3, în luna iunie 2023, pentru depunerea la organul fiscal a situaţiilor financiare aferente anului 2022 ale societăţii tranzacţionate, ar fi dat o declaraţie necorespunzătoare adevărului. Cei doi complici, deşi nu ar mai fi avut în 2023 nicio calitate oficială în cadrul societăţii tranzacţionate, ar fi continuat să gestioneze sume de bani din unele din conturilor bancare ale acesteia, din care o parte ar fi ajuns în final la Dumitrescu Iulian sau după caz ar fi fost folosită în beneficiul acestuia”, explică procurorii.

Sursa: Agerpres

Articolul Preşedintele CJ Prahova e acuzat de DNA de luare de mită. Ar fi primit peste 16 milioane lei de la un om de afaceri apare prima dată în Presshouse.ro.

 
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Messenger
 
Continuare pe Presshouse » Articole Presshouse » Desteptarea » Valentin - 12785 articole »
 
Preşedintele Prahova Acuzat Mită Primit Milioane Afaceri
 
Niciun comentariu
 
Adauga comentariu