MAGAZIN CULTURAL

× Prima Pagina Desteptarea Istorie Enigme Stiinta Documentare Muzica Bancuri Utile
 

PNL merge cu propriul candidat la prezidențiale. Ciucă: PSD și PNL ar trebui să participe separat la alegeri

Sursa zilei • Desteptarea • Valentin - 12785 articole • 72 vizualizari • acum 3 saptamani: 13-02-2024, 00:01:33 ★
 

Liberalii vor avea propriul candidat la prezidențiale, iar PSD și PNL „e benefic pentru un proces democratic” să meargă separat la alegerile de anul acesta, a declarat președintele partidului, Nicolae Ciucă. Liderii coaliției de guvernare s-au întâlnit luni după-amiază pentru a stabili organizarea alegerilor din acest an, inclusiv o eventuală comasare a unor scrutinuri.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că PNL trebuie să aibă propriul său candidat, iar partidul nu ia în calcul varianta ca PNL să susţină candidatul PSD la prezidenţiale, la schimb cu funcţia de premier şi candidatura la Primăria Capitalei, Ciucă a răspuns că nu.

„Nu mi se pare absolut deloc benefic pentru tot ce înseamnă un proces democratic de vot să negociem aceste chestiuni ca şi cum ar fi stabilite aşa de dinainte”, a afirmat Ciucă, la sediul PNL.

„Nu este posibil, pentru că PNL trebuie să aibă propriul său candidat la prezidenţiale. Asta este tot ce poate fi mai sănătos pentru democraţie”, a explicat liderul liberalilor.

Potrivit lui Ciucă, candidaturile separate în alegeri din partea celor două partide ar fi o soluţie bună.

„Cred că este o soluţie foarte bună, pentru că vom vedea fiecare dintre noi care este opţiunea românilor pentru un partid sau altul”, a spus Nicolae Ciucă.

El a spus că are mandat din partea Biroului Politic Naţional al PNL pentru a negocia în coaliţie comasarea alegerilor şi orice altceva în afara acestui mandat nu poate fi asumat de conducerea partidului. Întrebat despre varianta comasării alegerilor parlamentare cu turul al doilea al prezidenţialor, preşedintele PNL a răspuns: „Parlamentarele cu turul al doilea, dacă aceasta poate fi soluţie, de ce nu? Orice poate să diminueze numărul de runde de alegeri”.

Legat de existenţa unor probleme legale în cazul acestei variante, liderul liberal a menţionat: „Noi am analizat şi turul I era cel care se potrivea cel mai bine din punct de vedere legal”.

Liderii coaliţiei de guvernare au o şedinţă luni, de la ora 16,00, pentru a discuta despre organizarea alegerilor în acest an.

E. Stan

 
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Messenger
 
Continuare pe Sursa zilei » Articole Sursa zilei » Desteptarea » Valentin - 12785 articole »
 
Propriul Candidat Prezidențiale Ciucă Trebui Participe Separat Alegeri
 
Niciun comentariu
 
Adauga comentariu