MAGAZIN CULTURAL

× Prima Pagina Desteptarea Istorie Enigme Stiinta Documentare Muzica Bancuri Utile
 

O femeie din Rusia a fost îmbălsămată de vie

Atlas Geografic • Enigme • Valentin - 16800 articole • 381 vizualizari • acum 10 luni: 19-09-2023, 00:00:42 ★★★★
 

În ciuda progreselor semnificative din domeniul medicinei, erorile medicale rămân o problemă majoră în întregul sistem de sănătate global. De la intervenții chirurgicale eșuate la prescrieri greșite de medicamente, erorile medicale pot avea consecințe devastatoare asupra pacienților.

Povestea femeii care a fost îmbălsămată de vie

În aprilie 2018, Ekaterina Fedyaeva, o rusoaică în vârstă de 28 de ani, a fost supusă unei intervenții chirurgicale într-un spital din Ulyanovsk, situat în vestul Rusiei. Operația avea scopul de a îndepărta niște chisturi ovariene. Cu toate că intervenția ar fi trebuit să fie o procedură simplă și cu risc scăzut, aceasta s-a transformat în cele din urmă într-o tragedie.

Potrivit BBC, în timpul intervenției chirurgicale, care implica administrarea unei perfuzii cu soluție salină, echipa medicală a comis o eroare gravă. În locul soluției saline, s-a folosit o substanță care conține concentrații mari de formaldehidă, utilizată pentru îmbălsămarea și conservarea cadavrelor.

Ekaterina Fedyaeva alături de soțul ei. Foto: Twitter

După constatarea erorii, cadrele medicale au încercat să remedieze situația prin „spălarea” organelor interne ale Ekaterinei, însă acest lucru nu a avut rezultate favorabile. Într-o ultimă tentativă disperată de a o salva, medicii i-au administrat femeii nu mai puțin de 52 de medicamente, însă din păcate, nici acest lucru nu a dat rezultate. Practic, femeia a fost supusă procesului de îmbălsămare în timp ce încă era în viață.

Valentina Fedyaeva, soacra Ekaterinei, a dezvăluit într-un interviu momentele de groază care au urmat erorii, când pacienta a început să aibă dureri groaznice și și-a dat seama că va muri. La scurt timp după aceea, starea de sănătate a pacientei s-a deteriorat rapid și a fost conectată la aparate pentru a o putea menține în viață. Ekaterina a trăit aproximativ 14 ore cu formol în corp înainte de a-și pierde viața.

Ministrul Sănătății din regiunea Ulyanovsk a comentat acest caz numindu-l „o tragedie teribilă” și transmițând cele mai sincere condoleanțe familiei și prietenilor Ekaterinei Fedyaeva. El a adăugat că responsabilii pentru această tragedie au fost deja trași la răspundere.

Tragedia Ekaterinei Fedyaeva este un avertisment tulburător cu privire la consecințele pe care le pot avea erorile medicale. Cu toate că sistemul medical este menit să salveze vieți, această poveste dureroasă ne reamintește că oricine poate greși. De asemenea, calitatea actului medical poate avea de suferit din cauza lipsei dotărilor și a personalului insuficient.

 
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Messenger
 
Continuare pe Atlas Geografic » Articole Atlas Geografic » Enigme » Valentin - 16800 articole »
 
Femeie îmbălsămată
 
Niciun comentariu
 
Adauga comentariu