× Prima Pagina Documentare Muzica Bancuri Alege Orasul Cautare
MAGAZIN CULTURAL

MAGAZIN CULTURAL

 

Bancuri

Bancuri » 886 bancuri » 6043 vizualizari
 
 
Nimic nu este intamplator
1. Cand era foarte mic, Regele Ludovic al XVI-lea a fost atentionat de un astrolog sa fie prudent pe data de 21 a fiecarei luni, pentru ca nu ii va merge prea bine. Prin urmare, in zilele respective, Ludovic se straduia sa stea cat mai linistit.[break] I-a mers o perioada, pana cand pe 21 iunie 1791 a fost arestat in timp ce incerca sa fuga din Franta. Pe 21 septembrie 1791, monarhia a fost abolita si Franta a fost declarata republica, iar pe 21 ianuarie 1793 Ludovic a fost executat prin ghilotinare.

2. Undeva, pe la 1800 si ceva, Regele Umberto I a mers la un restaurant din Monza, unde a realizat cu stupoare ca semana leit cu proprietarul restaurantului. A stat de vorba cu acesta si a aflat ca erau nascuti in aceeasi zi, 14 martie 1844, ca se nascusera in acelasi oras, ca pe sotiile lor le chema la fel si ca restaurantul se deschise in ziua in care Umberto fusese incoronat. Pe 29 iulie 1900, Umberto facea o baie de multime, cand a aflat ca proprietarul fusese impuscat si murise. La doar cateva minute si el a fost asasinat de un necunoscut.

3. Prin 1920, scriitoarea Anne Parrish se plimba printr-un anticariat si a gasit una dintre cartile care ii fermecasera copilaria. I-a arata-o sotului ei, iar cand acesta a deschis-o, si-a dat seama ca era chiar cartea din care ii citeau ei parintii. Pe prima pagina erau scrise numele si adresa Annei.

4. In 1898, Morgan Robertson a scris o carte care se numea"Futility", in care era vorba despre un transatlantic "inscufundabil", care se numea Titan si care se lovea de un iceberg si se scufunda. Ce s-a intamplat in 1912 cu Titanicul, stie deja toata lumea.

5 John si Arthur Mowforth au fost doi gemeni care, la maturitate, locuiau in orase diferite. Pe 22 mai 1975, cam la aceeasi ora, amandoi au facut atacuri de cord si au murit la scurt timp dupa ce au ajuns la spital. Niciunul dintre ei nu a aflat de soarta celuilalt.

6. In 1953 reporterul Irv Kupcinet se afla la Londra pentru a transmite despre incoronarea Reginei Elisabeta a II-a. S-a cazat la hotelul Savoy si cand a deschis dulapul, a gasit cateva lucruri care ii apartineau lui Harry Hannin, un prieten de-al lui si care facea parte din Harlem Globetrotters. N-a avut cum sa-i spuna lui Hannin vestea buna, dar dupa doua zile a primit o telegrama de la Harry, care ii spunea ca gasise intr-un hotel din Paris o cravata pe care Kupcinet o uitase acolo.

7. Un barbat care circula cu un scuter a fost ucis in 1975, dupa ce a fost lovit de un taxi. Pana aici, nimic neobisnuit. Un an mai tarziu, fratele celui decedat de plimba cu acelasi scuter si a fost lovit de acelasi sofer care conducea acelasi taxi. Conducatorul scuterului a murit pe loc,exact ca fratele sau.

8. Prin 1920, trei barbati de origine britanica se aflau in acelasi tren in Peru. Erau singurii din compartiment si au intrat in vorba. S-au prezentat unul altuia si asa au aflat ca pe unul il chema Bingham, pe cel de-al doilea Powell, iar pe cel de-al treilea Bingham-Powell.

 9. Mark Twain s-a nascut in 1835, in ziua in care a aparut cometa Halley si a murit in 1910 in ziua in care cometa a aparut urmatoarea data. De altfel, scriitorul a si prezis acest lucru, spunand ca a venit cu cometa si ca va pleca odata cu ea.

10. Pokerul era un joc luat extrem de tare in serios, pe la 1800. In 1858, Robert Fallon a fost impuscat mortal, dupa ce castigase 600 de dolari, pe motiv ca trisase. Au chemat politia, dar s-au gandit sa joace in continuare. Nimeni nu a vrut sa ii i-a locul celui ucis pe scaun, de frica destinului, iar ceilalti jucatori au cautat un strain care sa nu fi stiut de acest crima. L-au gasit, l-au pus la masa de joc si in momentul in care a venit politia acesta castigase deja 2.200 de dolari. La identificare, toata lumea a fost socata. Noul jucator era chiar fiul decedatului Rober Fallon. Cei doi nu se vazusera de sapte ani.
 
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Messenger
 
Vali: 801 bancuri »