× Prima Pagina Documentare Muzica Bancuri Alege Orasul Cautare
MAGAZIN CULTURAL

MAGAZIN CULTURAL

 

Misterul templului Kailasa construit cu tehnologie extraterestră

Internet • Enigme • Vali - 1104 articole • 1908 vizualizari • acum 6 ani: 06-02-2017, 00:00:20 ★★★★★
 

Templul din Kailasa este un templu indian, construit într-o singură stâncă. Este monumentul central al unui complex de 34 de temple de la peştera Ellora din India. Peştera din Ellora se află în statul indian Maharashtra.

12 temple din acest complex arhitectural sunt budiste, două sunt jainiste, iar celelalte sunt hinduse. În această ultimă categorie se înscrie şi măreţul Templu Kailasa.

Ceea ce este absolut uimitor pentru această construcție este faptul că este realizată dintr-o singură bucată de piatră, cioplită de sus în jos!!!

În India, templele din acest complex au putut fi vizitate dintotdeauna, dar pentru restul lumii acest lucru a fost posibil doar începînd cu anul 1794. Britanicul Charles Weir a scris despre aceste miracole arhitecturale dând naştere unui adevărat interes în vizitarea lor.

Conform variantei oficiale, Templul Kailasa a fost construit în secolul VIII, în perioada conducerii lui Dantidurga, în dinastia Rashtrakut şi a fost dedicat zeului hindus Shiva din Munţii Himalaya.

Dar ce este atât de special despre acest templu? Pentru că nu a fost construit prin adăugarea de blocuri de piatră, ci un întreg munte a fost sculptat pentru a fi creat. Templul constituie singurulexemplu din întreaga lume unde un munte a fost tăiat de sus, pentru a crea o structură. În toatecelelalte temple şi peşteri, chiar și în Ellora, stânca a fost tăiata din față și sculptată de-a lungul său şi nu de sus şi de-a latul cum este cazul templului Kailasa.

Pentru a înţelege această tehnică trebuie să ne uităm la pilonul templului, care este foarte înalt. În mod normal, pentru a crea un astfel de pilon imens, ar fi nevoie de ani de muncă pentru a realiza o astfel de sculptură exact pe o astfel de stânca uriașă. Dar acest pilon a fost sculptatca şi când s-au dat la o parte toate bucăţile de munte în jurul său. O cantitate de stânca enormă, care a fost eliminată pentru a se crea acest pilon.

Aşadar: a fost mâna omului capabilă de o astfel de inginerie în acea perioadă a vremii? Arheologii confirmă că peste 400.000 de tone de rocă au trebuit să fiescobite, lucru care ar fi durat extrem de mulți ani.

Deși arheologii fixează data realizării acestui complex în secolul VIII, multe voci spun că este greu de crezut că oamenii acelor vremuri aveau cunoștințe atât de avansate și instrumente tehnice  așa de performante încât, cioplind muntele de sus în jos, să obțină o astfel de capodoperă, desăvârșită din punct de vedere arhitectural, de o complexitate uluitoare…

Și atunci, cine să fie realizatorii acesteia: o civilizație străveche ale cărei urme s-au pierdut, extratereștrii?!?… Probabil că speculațiile nu se vor opri niciodată, la fel cum misterul acestui loc și grandoarea realizării nu se va opri din a-i uimi pe vizitatori.

 

 
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Messenger
 
Continuare pe Internet » Articole Internet » Enigme » Vali - 1104 articole »
 
Misterul Templului Kailasa Construit Tehnologie Extraterestră
 
Niciun comentariu
 
Adauga comentariu