MAGAZIN CULTURAL

× Prima Pagina Desteptarea Istorie Enigme Stiinta Documentare Muzica Bancuri Utile
 

Misterul pietrelor Ica

Internet • Desteptarea • Valentin - 8713 articole • 10811 vizualizari • acum 8 ani: 14-07-2015, 06:00:16 ★★★★★
 
In mai 1966 un prieten din copilarie ii daruieste arheologului Javier Cabrera niste pietre pe care acesta le gasise intamplator pe valea raului Ica datorita ruperii malurilor acestuia. Pietrele se gaseau intr-o antica cavitate a pamantului si au fost purtate la suprafata datorita inundatiilor. Cabrera era foarte fericit de cadoul primit dar cand s-a uitat mai atent la desenele de pe ele isi da seama ca in mana sa se aflau obiecte care puteau avea mai mult de 65 de milioane de ani. Lucrul care l-a facut sa gandeasca o astfel de imposibilitate din punctul de vedere al stiintei oficiale era faptul ca pe acele pietre erau desenate cu scene din viata unor oameni gigantici care au trait impreuna cu dinozaurii in acea epoca indepartata; si nu numai asta, dar acele desene de pe pietre demonstrau tehnologii foarte avansate.

Erau indivizi care calareau dinozauri de diverse specii ca Stegosauri, Apatosauri, Triceratopi etc. Erau rafigurate de asemenea animale stranii cum ar fi cai cu cinci degete, mamuti, si animale de mult disparute. Pe alte pietre de exemplu se gasea desenat ciclul evolutiv al Stegosaurului care este foarte diferit de ceea ce ne invata paleontologia care vrea nasterea puilor acestor animale din oua care se clocesc datorita razelor soarelui iar puii ies afara din ou deja formati, in timp ce pe pietrele de ica desenele demonstreaza ca din ou iese o specie de mormoloci ceea ce demonstreaza ca reproductia lor este de animale anfibii.

Pe alte pietre in schimb alte specii de dinozauri nasc pui vii pe care ii hranesc cu lapte. Alte scene arata ca oamenii din acea epoca cresteau acesti dinozauri ca pe niste animale domestice, in timp ce pe alte pietre oameni se uitau cu lunete deosebit de moderne din aer catre dinozauri care erau asezati la bordul unor masini zburatoare care semanau cu un avion, sau altii erau reprezentati cu un fel de pistol din care iesea o raza dezintegranta (laser). Discordia dintre Cabrera si lumea stiintifica nu intarzaie sa soseasca pentru ca acestia din urma nu puteau accepta faptul ca oamenii au trait in aceeasi epoca cu dinozaurii pe care ei ii colochiaza cu 63 de milioane de ani inainte de aparitia omului, deci imposibil ca milioane de ani inainte pe pamant sa fi existat un popor de oameni atat de dezvoltati.

In 1973 revista “Mundial” publicata la Lima un articol in care sustine ca pietrele de Ica erau niste falsuri fabricate de doi tarani: Irma Gutierrez si Basilio Uchuya care au admis ca au desenat acele pietre cu scopul de a le vinde. Problema e ca cei doi tarani erau total analfabeti, in acest caz fiind imposibil sa cunoasca fisionomia variatelor tipuri de dinozauri, nu puteau sa aiba cunostinte stiintifice ca sa reprezinte transplanturile de inima, tehnica desfacerii craniului, tecnologia aeronautica si a pistoalelor laser care erau desenate pe pietre. Mai mult decat atat, pietrele gasite pe malurile raului Ica erau in jur de 20.000 de bucati, marimea lor variind de la 10 – 50 cm, erau taiate dintr-un tip de granit extrem de dur, perfect slefuite si imprimate foarte fin, foarte precis. Cum era posibil ca doua persoane sa extraga dintr-o miniera 20.000 de bucati de granit extraordinar de dur, sa slefuiasca acest material dur si sa-l imprime cu forta bratelor, cand o astfel de munca cere masini moderne de slefuit si picamere cu varfuri de diamant, iar cantitatea asa de mare de pietre ar fi necesitat munca intregului sat?.

Intr-adevar cand li s-a cerut sa incizeze in fata oamenilor pietrele ei nu au putut sa reproduca calitativ nici desenele nici imprimeurile. Aceasta tentativa grosolana in care stiinta incearca sa ascunda adevarurile si sa fabrice probe impotriva unor lucruri a caror autenticitate este greu sa o ascunzi este o alta proba in care stiinta incearca sa ne ascunda adevarul cu orice pret. Cum era posibil ca anticii nostri inaintasi sa cunoasca cum aratau dinozaurii cand paleontologia a luat fiinta in 1800? Am sa va mai descriu cateva dintre scenele care apar pe aceste renumite pietre pe care doctorul Cabrera le-a catalogat, le-a inseriat pe domenii de activitate, le-a expus si le-a studiat pana la moartea sa. Nu a fost om de stiinta care sa nu se fi dus macar o data in viata sa vada cu ochii lui aceste marturii antice ale unei alte generatii de oameni care au trait pe pamant. Astazi muzeul care adaposteste pietrele este condus da catre sotia marelui arheolog Cabrera.

Asa cum va spuneam pe langa faptul ca oamenii sant reprezentati ca fiind crescatori de dinozauri pe care ii foloseau la calarie cum in zilele noastre se folosesc caii, alte scene reprezinta dinozauri care maninca oamenii, in altele oameni care taie capetele diniozaurilor, in altele oameni care ajuta dinozaurii sa fete. Daca oamenii din acea vreme nu ar fi fost giganti cum ar fi putut sa faca aceste lucruri unor fiinte de talia dinozaurilor? In afara de mari cunostinte de botanica, medicina, zoologie, astronomie, chirurgie pe pietre sant incizate oameni care zboara intr-o specie de masini zburatoare care seamana cu niste avioane cu care probabil s-au putut trasa faimoasele linii din Nazca pentru ca aceste linii sint reprezentate cu acuretete pe unele pietre di Ica. O alta importanta reprezentare este facuta pe un numar mare de pietre si reprezinta harta pamantului in acele vremuri, continentale si insulele existente care nici pe departe nu mai seamana cu cele de astazi.

Probabil ca aceasta civilizatie face parte din cea de a treia generatie umana despre care vorbesc o serie de manuscrise antice care povestesc despre cele cinci generatii umane care au trait pe pamant dintre care a noastra este ultima, dupa care va incepe era de aur fara sfarsit. Oricum aceste pietre, fie ca stiintei ii place sau nu sant marturii inestimabile despre trecutul omenirii, despre gradul de civilizatie si inalta tecnologie care exista pe pamant si despre care putem zice ca noi santem doar redescoperitorii unor tehnologii care au existat dintotdeauna. Am atasat o serie de trei video unde puteti sa vedeti cu ochi vostri desenele incizate pe una dintre cele mai dure pietre in timpuri antice si rara tecnologie de care dispuneau stramosii nostri. Urmatorul este un articol in limba italiana cu cateva foto ale celor mai faimoase dintre pietre.
 
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Messenger
 
Continuare pe Internet » Articole Internet » Desteptarea » Valentin - 8713 articole »
 
Misterul Pietrelor
 
Niciun comentariu
 
Adauga comentariu