Misterele istoriei, fapte care nu pot fi explicate nici în ziua de astăzi

 

Misterele istoriei sunt numeroase. Multe pagini din istoria scrisă au rămas nedeslușite, multe mistere, secrete. Vă prezentăm câteva dintre misterele istoriei.

Misterele istoriei – omul cu mască de fier

În anul 1679, în Franța este închis un personaj misterios. Nimeni nu i-a putut vedea fața. Pe toată perioada detenției, până când a murit, el a purtat pe față o mască de metal.

S-au făcut multe speculații. S-a spus că este un aristocrat, poate fiul lui Louis al XIV-lea. Alții au speculat că ar fi fratele acestuia.

În arhivele închisorii Bastilia el apare cu numele de omul cu mască de fier. Toate supozițiile au rămas fără răspuns.

Misterele istoriei – Hitler

Lancea Destinului

Moartea lui Hitler a rămas un mare mister. Se spune că s-a sinucis în 30 aprilie 1945.

Cu toate acestea, FBI l-a crezut în viață, ascuns undeva în America de Sud. Ca dovadă stau documentele întocmite în perioada de după război. de către reprezentanți FBI.

Însuși Stalin a avut îndoieli asupra morții lui Hitler. În iulie 1945, Stalin a declarat că cele două cadavre descoperite, de soldații ruși, nu sunt Eva Braun și Hitler.

El era convins că cei doi fugiseră în Argentina. În anul 1956, justiția germană autentifică moartea celor doi. A fost un act formal?

Misterele istoriei – blestemul președinților americani

Misterele istoriei – blestemul președinților americani

Tecumseh a fost șeful tribului Shawnees. El a fost înfrânt de către americani și înainte să moară a făcut un blestem. Toți președinții americani care au fost aleși în anii care se termină cu zero vor muri Șapte președinți americani au căzut pradă acestui blestem. Nu știm dacă a fost o coincidență sau blestemul s-a îndeplinit.

Insula Paştelui

Este una dintre cele mai îndepărtate insule locuite. În anul 1722, navigatorii olandezi descoperă o insulă pe care trăiau 3000 de persoane și care vorbeau o limbă necunoscută. Locuitorii insulei nu cunoşteau roata, nu aveau unelte din metal și nici animale de tracţiune.

O populaţie primitivă realizase sculpturi gigantice. Mult mai târziu, oamenii de știința au analizat ADN-ul extras din scheletele descoperite pe insulă și s-a dovedit că există un marker genetic unic, care există doar la populația din Polinezia.

Insula Paştelui

Această descoperire dovedeşte că cei care au colonizat insula au fost descendenţi ai marinarilor polinezieni.Cel mai mare mister din Insula Paştelui nu este sculptura uriaşelor statui, ci transportul lor.

Acestea sunt numite moai și au o înălțime de până la 12 metri. De curând, s-au realizat săpături în jurul acestor statui și s-a descoperit că aceste capete bizare au și un trup îngropat în interiorul pământului.

Au existat cu adevărat vrăjitoarele din Salem?

Cronicile vremii descriu aceste evenimente. În anul 1692, două fete în vârstă de nouă și unsprezece ani manifestau aptitudini de vrăjitoare.

Peste 150 de persoane vor fi închise iar alte 19 spânzurate, acuzate fiind de vrăjitorie.

Țarul Alexandru I

În anul 1825, în Rusia, țarul Alexandru I a fost declarat mort. La puțin timp, el a fost văzut de numeroși martori, în diferite colțuri ale Rusiei. Numele personajului era Vladimir Kușmich. Asemănarea cu țarul era mai mult decât evidentă. Mulți ruși au susținut că moartea țarului a fost o înscenare.

Dosarul Odessa

În anul 1972, mai mulți istorici au redeschis un dosar numit Odessa. Este vorba despre o organizație secretă care a ajutat pe mai mulți lideri naziști la sfârșitul războiului să fugă în America de Sud. Printre aceștia s-au numărat doctorul Mangele, Eichmann și poate chiar Hitler.

Legat de cei care au organizat și activat în această organizație nu se cunosc multe informații. Ce relații și ce influență au avut membrii organizației de au reușit să scape naziști importanți?

Moby Dick

Cunoaștem cu toții romanul Moby Dick. Un scenariu asemănător s-a produs în anul 1820, când o corabie a fost atacată de către o balenă uriașă. Numai 18 dintre marinari s-au salvat, ajungând pe o insulă pustie. Pentru a supraviețui, au practicat canibalismul. Trei marinari au supraviețuit și au fost salvați.

Atlantida, o insulă fabuloasă

În secolul al IV-lea i.Hr, Platon a fost primul filosof care a descris existența unei insule fabuloase în apropiere de Gibraltar. Un misterios cataclism a distrus o civilizaţie înfloritoare.

Unde se află Atlantida?

scoarţei terestre. El a demonstrat că o dată la 47000 de ani, greutatea calotelor polare, distribuite neuniform faţă de axa de rotaţie a Pământului, face ca întreaga litosfera să se repozitioneze în funcție de noul centru de greutate.

Acest deplasament ar fi scos Atlantida din zona temperată, aruncând-o în interiorul arcului polar sudic.

Amazoanele, marile luptătoare ale istoriei

Istoricii susțin că au trăit pe țărmul nordic al Marii Negre și la gurile Dunării. Ele erau considerate urmase ale zeului războiului, Marte. Nu acceptau bărbați în traiul de zi cu zi. Se întâlneau cu bărbații din triburi apropiate o dată pe an. Copiii de sex feminin care se năşteau ca urmare a acestor relații aveau un statut privilegiat, faţă de băieți, care erau transformaţi în sclavi sau erau înapoiaţi taţilor.

Amazoanele

Anticul războinic Ahile, s-a spus că s-a îndrăgostit de o amazoană în timpul războiului troian

Numele de amazoane provine de la obiceiul conform căruia ele nu își hrăneau copiii cu lapte matern, își mutilau sânii pentru a fi mai agile în luptă. Pentru a-şi hrăni fetele, utilizau lapte de iapă sau faguri de rouă care se găseau sub formă de miere în trestia din delta fluviului. Hipocrate preciza că amazoanele nu se măritau până când nu ucideau trei războinici.

Carnac

În Bretania franceza exista sute de menhire așezate paralel, orientate pe axa mistica est-vest. Se spune că ele fac parte dintr-o veche religie cosmică. Pietrele au fost ridicate în jur de 3300 i.Hr.

În anul 1928, în Tibet, la o altitudine de 6000 de metri, au fost descoperite menhire identice cu cele de la Carnac, orientate pe axa est-vest. Specialiştii au emis ipoteza că ar fi vorba despre un cult al soarelui. Ansambulu de la Carnac este format din peste 3000 de monoliţi care ocupa o suprafața de 12 km.

Stonehenge

Au fost numite pietrele albastre, datorită culorii. Extracţia pietrelor s-a făcut în două cariere din țara Galilor, acum 5000 de ani. De ce au fost aduse de atât de departe aceste pietre, peste 260 km, rămâne un mister.

articole asemanatoare
Comentarii
Acest articol nu are niciun comentariu
adauga comentariu
bifeaza casuta antispam