Misterele din Muntii Caucaz

Misterele din Muntii Caucaz

Mix de cultura • 14-10-2019, 18:43:47 • 62 vizualizari • Categoria Enigme »

 

Ziarele Komsomolskaya Pravda and Rossiyskaya Gazeta din Rusia au relatat de curând despre descoperirea unei ciudate valize în padurile din Muntii Caucaz, regiunea Adygea. Valiza are un aspect vechi si poarta pe ea inscriptia „Ahnenerbe”.

Cuvântul este de origine germana si este legat de o anumita activitate secreta a unei organizatii din interiorul SS-ului german din Cel de Al Doilea Razboi Mondial. Ceea ce se stie este ca membrii ei erau interesati în mod special de misterele dolmenelor antice si a cauzei ce a determinat radioactivitatea înalta din canionul Kishinski din Muntii Caucaz (Rusia). O dovada a acestui interes deosebit este descoperirea unei harti germane din anul 1941 a teritoriului Adygea, care uimeste prin acuratetea cu care a fost realizata.

Etnograful Vladimir Melikov este cel care a intrat în posesia valizei „Ahnenerbe”. El a spus ca obiectul i-a fost adus de un taran din satul Kamennomostsky; despre acel taran lumea stie ca este mai mult un pustnic, traind singur într-o casa de lemn în vastele paduri caucaziene neumblate. Nimeni nu stie cu precizie unde anume este cabana lui. Din când în când, omul coboara în sat si într-o astfel de ocazie i-a predat etnografului misterioasa valiza.

Melikov s-a întrebat daca nu cumva taranul descoperise de fapt un secret mult mai important în profunzimile padurii, dar nu a putut obtine nicio informatie în plus de la persoana respectiva.

Valiza era învelita în piele si inscriptionata cu emblema organizatiei secrete Ahnenerbe. În interior el a gasit mai multe obiecte de folosinta obisnuita, care se aflau într-o stare uimitor de buna. De pilda, chibriturile înca mai puteau fi folosite.


Închizatoarea valizei arata în mod clar emblema Ahnenerbe, ce implica rune antice. Lânga valiza a fost gasit si un inel, posibil al unuia dintre soldatii ce facea parte din acea expeditie.

Numele întreg al organizatiei Ahnenerbe era: „Societatea pentru Cercetarea si Studiul Zestrei Ancestrale Germane”. Ea a activat în Germania, între anii 1939 si 1945. Practic, organizatia a fost creata pentru a studia traditiile, istoria si mostenirea lasata de rasa ariana.

În spiritul obiectivului fixat si având la dispozitie fonduri materiale însemnate, membrii organizatiei investigau tot ceea ce era misterios si necunoscut în acea perioada în lume, realizând expeditii în Tibet, Antarctica sau în Muntii Caucaz, urmarind de asemenea sa realizeze contactul cu obiectele zburatoare neidentificate (OZN-uri), în ideea de a ajunge astfel la cunoasterea secretului ce le-ar fi putut da puterea absoluta.

Membrii celui de Al Treilea Reich considerau ca acest obiectiv este cu atât mai important, cu cât ei se aflau în cercetari avansate pentru noi tipuri de arme, care ar fi schimbat integral cursul razboiului.

În cadrul organizatiei Ahnenerbe cercetarile erau efectuate de nu mai putin de 350 de savanti, experti cu o educatie stiintifica de exceptie, având o cariera si un prestigiu exceptional.


Putini sunt cei care stiu ca, cu câtiva ani înainte de începerea celui de Al Doilea Razboi Mondial, o firma germana specializata în constructia de drumuri montane si-a oferit ajutorul Rusiei, pentru a ajuta la constructia drumului între Pitsunda si Ritsa (regiune situata în Abkhazia de azi), din ratiuni asa-zis de „cooperare internationala”.

Dupa ce drumul a fost terminat, specialistii germani au suferit o moarte tragica, masina lor cazând într-o prapastie. Chiar si în prezent, turistii calatoresc spre lacul Ritsa din Abkhazia prin tunelurile construite de germani.

Abia mult mai târziu s-au descoperit adevaratele motive pentru care a fost construit acel drum strategic în munti.

S-a aflat astfel ca hidrologii specialisti din cadrul organizatiei Ahnenerbe au stabilit ca apa ce provenea dintr-o sursa localizata într-o pestera de sub lacul Ritsa era ideala pentru refacerea plasmei umane. Cu alte cuvinte, se descoperise o veritabila „reteta” de întinerire naturala.

Profesorul Bormotov, de la Departamentul de Economie si Management al Universitatii de Stat pentru Tehnologie al regiunii Maikop din Adygea descrie modul în care era transportata acea „apa vie” în Germania: „Acea apa din Abkhazia era transportata în containere din argint, mai întâi pe coasta Marii Negre, iar de acolo cu submarinele nemtesti spre portul Constanta din România, unde erau îmbarcate în avion si ajungeau în Germania. Au existat chiar planuri pentru a construi tuneluri care sa lege Marea Neagra de lacul Ritsa, permitând astfel submarinelor sa vina si sa încarce direct acea apa speciala din zona lacului Ritsa. Actiunea a fost însa întrerupta de începerea razboiului.”

 
Scheletul descoperit in Muntii Caucaz

Maikop a fost orasul în care Wermacht-ul nazist si-a stabilit cartierul. De acolo erau coordonate toate campaniile militare din Muntii Caucaz.

În anul 1942, în acea regiune nu exista nicio linie de aparare rusa, astfel încât soldatii germani au reusit sa patrunda foarte adânc în Muntii Caucaz.

Nu se cunoaste nici acum motivul pentru care trupele nemtesti au fost desfasurate în muntii Pshekish, în august 1944, când frontul razboiului se afla împins cu mult mai la vest. Una dintre explicatii ar fi aceea ca oficialii organizatiei Ahnenerbe nu încheiasera înca studiile si cercetarile din acei munti. Putem sa presupunem ca nazistii erau interesati de studiul dolmenelor pentru a întelege modul în care a fost construita Atlantida, precum si pentru a descoperi anumite „porti catre lumi paralele”. Acestea ramân doar simple supozitii, pâna la aparitia unor dovezi clare.

Totusi, chiar si în prezent se vorbeste despre evenimente stranii care au loc în acea regiune.

Unul dintre aceste evenimente, care a zguduit presa si viata linistita a muntenilor din acea zona, a fost descoperirea de curând a unui schelet umanoid, ce a apartinut unei fiinte înalta de 3 metri, ce nu apartinea raselor cunoscute pe Pamânt. Descoperirea arheologica a fost facuta în canionul Borjomi din Republica Georgia.

Pe de alta parte, în anul 2014 un grup de speologi, condusi de etnograful Vladimir Melikov au descoperit într-o grota din muntii Balsoi Tjach doua cranii foarte ciudate ca forma si dimensiuni.


La început s-a crezut ca era vorba despre craniile unor animale fosilizate, însa un studiu mai atent a revelat date uluitoare. „Priviti gaura rotunda de la baza craniului, care reprezinta coloana. Pozitia ei indica faptul ca acele creaturi umblau în doua picioare. Un aspect foarte ciudat îl reprezinta lipsa boltii craniului si a mandibulelor. Vedem doar o gura si câteva gauri distribuite în cerc. Orbitele ochilor sunt foarte mari si în spatele lor se afla doua coarne. Totusi, oasele faciale sunt plate, ca la hominizi” spune Vladimir Melikov. Etnograful precizeaza ca în aceste conditii este foarte tentant sa crezi ca tii în mâna craniul unei fiinte extraterestre.

Au fost realizate fotografii detaliate ale craniilor, ce au fost trimise peleontologilor din capitala, însa acestia nu s-au declarat incantati, afirmând doar ca nu au mai vazut nimic asemanator pâna atunci. Ei au insinuat cu precautie ca poate craniile apartin unor oi, dar ramânând mult timp în apa, nisipul s-a depus peste ele, deformându-le foarte mult. Totusi, chiar daca ar fi existat o asemenea „deformatie”, cum se explica faptul ca ea a fost perfect „sincronizata”, din moment ce „deformatiile” sunt identice la ambele cranii?

Unii dintre cercetatorii entuziasti ai mitologiilor antice au identificat cele doua cranii ca apartinând fiintelor Anunnaki din Sumer, care „au venit din cer” si care sunt mentionate în tablitele de lut descoperite în zona Iraq-ului; continutul unora dintre acele tablite a fost prezentat si comentat pe larg în mai multe carti de reputatul orientalist si lingvist Zecharia Sitchin. Presupunerea nu are însa baze solide, fiind doar o speculatie. „Putem sa ne imaginam tot felul de versiuni si conjuncturi, însa ceea ce s-a gasit în muntii din regiunea Adygea ne forteaza sa analizam foarte serios situatia”, declara reputatul academician Ivan Bormotov.

De fapt, problema craniilor ciudate a suscitat în ultimele decenii numeroase semne de întrebare, fara sa furnizeze un raspuns din partea oamenilor de stiinta.


Unul dintre cazuri a aparut în mod semnificativ tot în Rusia, în zona ei centrala – mai precis în situl complexului arheologic Arkaim, descoperit în anul 1987, care se întinde pe o suprafata de 2 hectare; asezarea este veche de aproximativ 4000 de ani.

În timpul sapaturilor din sit a fost scos la iveala un schelet, avand craniul mult alungit spre în spate. Entuziastii în domeniul OZN au afirmat imediat ca este vorba despre craniul unei fiinte extraterestre, care a vizitat Pamântul în urma cu mii de ani.

Chiar daca în prezent s-a dovedit fara dar si poate faptul ca fiintele extraterestre de diferite rase au vizitat în trecut planeta noastra, interactionând în felurite moduri si pentru perioade diferite de timp cu oamenii, totusi în ceea ce priveste descoperirea din Rusia – asa cum a fost demonstrat de catre oamenii de stiinta – nu reprezinta capul unei fiinte ET. Expertii au precizat ca scheletul si craniul respectiv apartin unei femei ce a fost îngropata în urma cu aproximativ 2200 de ani, aratând ca forma alungita a craniului s-a datorat unei practici ritualice din cadrul tribului în care ea convietuia.

Cercetatoarea Maria Makurova a declarat Agentiei ruse de stiri TASS ca „scheletul apartine unei femei din tribul sarmatilor, care a trait pe teritoriile ce apartin astazi Ucrainei, Kazakhstanului si sudului Rusiei. Sarmatii obisnuiau sa lege cu frânghia craniul copiilor înca de la o vârsta frageda, astfel încât alungirea lui este explicabila.”

Se pune însa întrebarea: care era motivul pentru care anticii sarmati procedau în acest fel? Ce anume i-a determinat sa realizeze acel ritual? În unele culturi aceasta forma alungita a craniului este considerata ca fiind un semn al regalitatii, mai ales în Egiptul Antic, în Africa si în unele dintre culturile sud-americane. Totusi, craniul din imaginea de mai jos este diferit. El apare ca fiind destul de mare si rotund, cu orbitele de asemenea mari, având aspectul tipic al unei fiinte ET din rasa „micilor cenusii”.

Oare cand vom avea raspunsul la toate aceste intrebari?

http://www.edituradaksha.ro/articles/view/misterul-valizei-ciudate-si-al-celor-doua-cranii-descoperite-in-muntii-caucaz-din-rusia-a283

 
Continuare pe Mix de cultura »
Misterele din Muntii CaucazMisterele piramidelor
Inca si astazi piramidele sunt considerate de oamenii de stiinta (dar nu si de cei care cunosc simbolistica si mistica - conceptul lor religios) ca fiind morminte construite pentru faraoni. A
Misterele din Muntii CaucazMisterele catedralelor gotice
 În toata lumea exista locuri care emana o energie extrem de puternica. Aflate pe vârfuri de munti, pe coline sau în paduri, în preajma unor arbori batrâni sau pe maluri
Comentarii
 

    Articolul "Misterele din Muntii Caucaz" nu are niciun comentariu

Adauga comentariu
 

Cele mai citite

Misterele din Muntii CaucazCum au reuşit o mână de greci să-i învingă pe perşi la Marathon

Bătălia de la Marathon, din 490 î.Hr., a fost un episod hotărâtor din cadrul Războaielor medice, fiind prima dată când perşiisunt înfrânţi decisiv într-o bătălie deschisă. Bătălia de la Marathon a marcat sfârşitul primei invazii a perşilor în Grecia, aceştia

20474 vizualizari

Misterele din Muntii Caucaz Petre Țuțea – Cuvântul care zidește

A fost numit „ţăranul imperial“ sau „Socrate al românilor“. Viaţa i-a rezervat doar celebritatea postumă, una greu de imaginat pentru cineva care şi-a petrecut cea mai parte a vieţii în închisoare sau într-o teribilă sărăcie, la marginea societăţii. Realizat de

17471 vizualizari

Misterele din Muntii CaucazOameni cu bani i-au violat fiica de 4 ani si au scapat. Povestea tatalui care i-a ucis pe ticalosi

Povestea lui Drasius Kedys din Lituania a cutremurat o lume intreaga. A luptat mai bine de un an pentru a-i face dreptate fetitei lui, batjocorita de un judecator, un politician si un al treilea individ din lumea buna! Cand nu

9693 vizualizari

Misterele din Muntii CaucazFilmul „Metropolis” şi simbolurile masonice

„Metropolis” este un film celebru realizat în 1927, de către Fritz Lang, care s-a aflat în topul preferinţelor lui Adolf Hitler. Mulţi ar putea crede că nu este un film de actualitate, dar „Metropolis” prezintă o societate supraindustrializată, în

8601 vizualizari

Misterele din Muntii CaucazTudor Gheorghe - Cantec pentru mama

Care copil care isi iubeste mama , nu doreste sa faca pentru ea macar in jumatate din cate a facut ea pentru el ? Din pacate , multi dintre noi realizam cat de pretioasa este mama , abia dupa ce

8583 vizualizari

Misterele din Muntii CaucazConspiratia Melodiilor acordate pe frecventa 440 Hz – o deviere deliberata de la frecventa armonioasa din natura a celor 432 Hz! Un teribil mod de a produce mesaje subliminale pentru a afecta psiho-emotional oamenii!

Toti oamenii asculta muzica, doar ca de genuri diferite. Unii prefera muzica zgomotoasa, iar altii pe ce lina si armonioasa. Cei din primul caz, asculta o muzica, care nu are nicio legatura cu natura armonioasa, iar modul de acordare a

8534 vizualizari

Nineteen Eighty-Four (1984)

1984 este un film britanic științifico-fantastic în regia lui Michael Radford, bazat pe romanul cu același nume a lui George Orwell. Filmul îi are în rolurile principale pe Richard Burton și John Hurt. În 1984, lumea este divizată în trei părți: Oceania,

8029 vizualizari

Misterele din Muntii CaucazGasland

Chevron va începe extracţia gazului de şist in Romania folosind o metoda (fisurare hidraulică) ce polueaza panza de apa freatica. Bulgaria a oprit de curând inițiativa corporației din cauza protestelor legate de riscurile de mediu. De asemenea, Franta a interzis

7950 vizualizari

Misterele din Muntii CaucazIstoria coloanei infinite

In anul 1934, sculptorul Constantin Brancusi a fost invitat sa ridice un monument intru cinstirea faptelor eroice ale gorjenilor si, cu deosebire, a rezistentei populatiei orasului Targu-Jiu, din timpul primului razboi mondial. Artistul dorise dintotdeauna “sa faca ceva pentru tara”, asa

7443 vizualizari

Misterele din Muntii CaucazFerma Animalelor

Imediat după amăgirile din 1989 pe postul de televiziune încă naţional al TVR a rulat şi la noi, după 35 de ani de la premieră, un film care ne-a lăsat cu gura căscată şi la propriu şi la figurat, este

7353 vizualizari

Misterele din Muntii Caucaz