MAGAZIN CULTURAL

× Prima Pagina Desteptarea Istorie Enigme Stiinta Documentare Muzica Bancuri Utile
 

Mircea Carp, jurnalistul centenar al Europei Libere

PressHUB • Desteptarea • Valentin - 3285 articole • 25 vizualizari • acum o saptamana: 25-01-2023, 00:01:54
 

La împlinirea vârstei de 100 de ani, Mircea Carp reprezintă pentru noi toți un martor al mai multor epoci din istoria României pe care le-a traversat fără compromisuri, în onoare, demnitate și curaj.

Jurnalismul este o profesie pe cât de antrenantă, pe atât de epuizantă. Contactul cu informațiile zilnice venite în avalanșă, încordarea în grija de a nu greși, concurența de pe piața media, toate acestea îi consumă pe jurnaliștii activi din linia întâi. Avem rar ocazia de a sărbători un jurnalist la împlinirea vârstei de 100 de ani. Mircea Carp, vocea inconfundabilă de la Vocea Americii și de la Radio Europa Liberă, împlinește în 28 ianuarie 100 de ani.

Citește și: Bloomberg: SUA a prezentat Beijingului dovezi potrivit cărora companii chineze de stat ajută Rusia în războiul împotriva Ucrainei

Aflat la microfon timp de 45 de ani, Mircea Carp a fost pentru câteva generații de ascultători contactul cu lumea liberă. Programul politic pe care l-a realizat timp de 17 ani la Europa Liberă le-a adus românilor un strop de speranță prin comentariile și informațiile interzise de regimul comunist. În prefața volumului de memorii „Aici Mircea Carp, să auzim numai de bine! ”, Dinu Zamfirescu notează că emisiunea condusă de Mircea Carp „i-a ajutat pe mulți români să-și păstreze speranța într-un viitor mai bun și credința în valorile democrației”.

Continuarea, în Revista 22!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: romania.europalibera.org / Courtesy Photo)

Articolul Mircea Carp, jurnalistul centenar al Europei Libere apare prima dată în PRESShub.

 
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Messenger
 
Continuare pe PressHUB » Articole PressHUB » Desteptarea » Valentin - 3285 articole »
 
Mircea Jurnalistul Centenar Europei Libere
 
Niciun comentariu
 
Adauga comentariu