MAGAZIN CULTURAL

× Prima Pagina Desteptarea Istorie Enigme Stiinta Documentare Muzica Bancuri Utile
 

Mint poporul cu televizorul

Internet • Desteptarea • Valentin - 14093 articole • 184 vizualizari • acum un an: 31-01-2023, 13:21:56 ★★
 
Dacă te uiți la rezultatele obținute, aleșii neamului nostru sunt mediocri. Dar zici că sunt niște eroi dacă te uiți la televizor. Asta de când plătesc presa să-i prezinte doar într-o lumină pozitivă. Acest lucru nu ar trebui permis în democrație.

Cel mai grav este că noi nu știm, când ne uităm la televizor, care sunt știrile ticluite în sediile de partide și care nu. Ar fi bine-venită o lege care să oblige la marcarea unui astfel de conținut, în timp ce noi urmărim jurnale ori dezbateri televizate.


Recent, Europa Liberă și Recorder au dezvăluit că PSD și PNL au virat către patronii de presă, în primele șapte luni din 2022, peste 10 milioane de euro pentru propagandă [1,2]. M-am îngrozit. Cu banii ăștia ar fi putut să construiască un spital.


Televizorul rămâne principala sursă de informare în România. Mă gândesc că, în acest caz, ar ajuta o lege care să mai înfrâneze mașinăria manipulării la televizor, ce funcționează la comandă politică.


Imaginează-ți că am avea, atunci, un popor mai bine informat. Cetățenii ar ajunge să pună ștampila de vot pe politicienii care au convins prin realizări, nu prin numărul de apariții la televizor. Iar dacă nu își fac treaba, ar fi luați la rost de jurnaliști și nu ridicați în slăvi pentru că au inaugurat o toaletă.


Putem avea o astfel de lege dacă ne mobilizăm cât mai mulți să semnăm petiția Declic „Vrem marcarea știrilor făcute la comandă politică”. Am lansat-o de curând.


Avem puțin timp la dispoziție să dăm forță petiției și să o facem cât mai vizibilă. În 2 zile, parlamentarii revin din vacanța de iarnă. Vor dezbate un proiect al Autorității Electorale Permanente. Ar putea include și solicitarea Comunității Declic ca amendament la lege, dacă ar ști de petiție. Și dacă noi ne-am strânge zeci de mii de semnatari, suficient cât să-i presăm pe parlamentari să ne asculte.


Așa că te rog să semnezi petiția. Doar dacă suntem mulți, avem o șansă să se audă puternic mesajul nostru, că nu mai tolerăm la televizor știri plătite de partide și nemarcate.


Altfel, dacă doar câțiva oameni din Comunitate vor fi dispuși să aloce sub un minut ca să semneze o petiție, vom fi ignorați. Politicienii impostori și cu buzunarul plin de bani publici ne vor râde în nas și vor continua să-și cumpere știri favorabile.


Ce zici? Îți faci timp să semnezi acum petiția?


Da, semnez


 
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Messenger
 
Continuare pe Internet » Articole Internet » Desteptarea » Valentin - 14093 articole »
 
Poporul Televizorul
 
Niciun comentariu
 
Adauga comentariu