MAGAZIN CULTURAL

× Prima Pagina Desteptarea Istorie Enigme Stiinta Documentare Muzica Bancuri Utile
 

Ministerul Educaţiei publică situaţia clădirilor cu risc seismic, cu actualizări săptămânale. Ligia Deca: „Contăm pe sprijinul autorităților publice locale”

Investigatoria • Desteptarea • Valentin - 15113 articole • 1452 vizualizari • acum un an: 25-02-2023, 00:01:41 ★★★★★
 

Începând de vineri, 24 februarie, Ministerul Educației va afișa pe website-ul său oficial o situație a clădirilor educaționale cu risc seismic. Datele se bazează pe actualizările operate la nivelul unităților de învățământ în Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR).

Potrivit Ministerului Educației, lista cuprinde informații privind starea tuturor unităților de învățământ, aflate în conservare, în uz, cu activitate didactică relocată, în reabilitare sau consolidare, și va fi publicată în fiecare zi de vineri, cu datele actualizate în cursul săptămânii.

Am transparentizat complet situația privind încadrarea în clase de risc seismic a clădirilor aparținând instituțiilor și unităților de învățământ preuniversitar din România! Contăm pe sprijinul autorităților publice locale să ofere unităților de învățământ (acolo unde există) toate actele oficiale care arată alte informații decât cele existente în Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR)„, a scris ministrul Ligia Deca pe pagina sa de Facebook.

Recent, Ministerul Educației a publicat o listă a clădirilor în uz încadrate în RS1 și care necesită intervenție rapidă. La acel moment, în Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR) figurau 39 de clădiri încadrate în clasa de risc seismic I, dintre care doar 21 în uz. Dintre aceste 21 de clădiri, 15 erau săli de clasă/laboratoare, iar 6 clădiri aveau alte destinații. Lista unităților de învățământ care au în uz câte o clădire încadrată în clasa I de risc seismic poate fi regăsită AICI.

The post Ministerul Educaţiei publică situaţia clădirilor cu risc seismic, cu actualizări săptămânale. Ligia Deca: „Contăm pe sprijinul autorităților publice locale” appeared first on Investigatoria.

 
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Messenger
 
Continuare pe Investigatoria » Articole Investigatoria » Desteptarea » Valentin - 15113 articole »
 
Ministerul Educaţiei Publică Situaţia Clădirilor Seismic Actualizări Săptămânale Contăm Sprijinul Autorităților Publice Locale
 
Niciun comentariu
 
Adauga comentariu