MAGAZIN CULTURAL

× Prima Pagina Desteptarea Istorie Enigme Stiinta Documentare Muzica Bancuri Utile
 

Ministerele au primit ordint să-și facă lista cu prioritățile de investiții pentru 2024

Presshouse • Desteptarea • Valentin - 15113 articole • 583 vizualizari • acum 6 luni: 20-11-2023, 12:01:19 ★★★★★
 

Coaliția PSD-PNL a convenit deja că, alături de finanțare a investițiilor, prioritare vor fi educația și sănătatea.

Ministerele au primit sarcina să-și facă rapid lista cu prioritățile de investiții pentru 2024, în contextul definitivării proiectului de buget pentru anul viitor. Proiectul ar urma să fie trimis la Parlament cât mai repede, pentru ca actul normativ să fie adoptat luna viitoare. Coaliția a convenit deja că, alături de finanțare a investițiilor, prioritare vor fi educația și sănătatea, dar nici aceste ministere se pare că nu vor primi cât ar dori, pe fondul constrângerilor legate de deficit.

În cadrul ultimei ședințe a coaliției, potrivit unor surse guvernamentale, discuțiile au fost mai aplicate în ceea ce privește direcțiile spre care se vor îndrepta banii. Astfel, 55 de miliarde de lei ar urma să se îndrepte, în noul proiect bugetar, spre Ministerul Educației, jumătate din cât a cerut ministerul. Sănătatea ar urma să primească 17,17 miliarde lei, la care se vor adăuga 62,2 miliarde de lei pentru Casa Națională de Asigurări de Sănătate, chiar dacă se solicitaseră 96 de miliarde.

romania-actualitati.ro

Articolul Ministerele au primit ordint să-și facă lista cu prioritățile de investiții pentru 2024 apare prima dată în Presshouse.ro.

 
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Messenger
 
Continuare pe Presshouse » Articole Presshouse » Desteptarea » Valentin - 15113 articole »
 
Ministerele Primit Ordint Să și Prioritățile Investiții Pentru
 
Niciun comentariu
 
Adauga comentariu