MAGAZIN CULTURAL

× Prima Pagina Desteptarea Istorie Enigme Stiinta Documentare Muzica Bancuri Utile
 

Liderii apărării cibernetice din Ucraina, demiși după inițierea unei anchete de corupție

Sursa zilei • Desteptarea • Valentin - 16800 articole • 661 vizualizari • acum 8 luni: 21-11-2023, 00:01:37 ★★★★★
 

Ucraina a anunțat luni demiterea celor doi oficiali care conduc agenția de apărare cibernetică, după ce procurorii au început o anchetă pentru deturnare de fonduri.

Yurii Shchyhol (Șîhol, foto), șeful Serviciului de Stat pentru Comunicații Speciale și Protecția Informațiilor (SSSCIP), și adjunctul său Viktor Zhora (Jora) au fost demiși de guvern, a afirmat pe Telegran oficialul guvernamental Taras Melnychuk, citat de Reuters.

SSSCIP este responsabilă de securizarea comunicațiilor guvernamentale și de apărarea statului față de atacurile cibernetice – un front în sine în războiul pornit de Federația Rusă împotriva Ucrainei.

Parchetul specializat în dosare de corupţie (SAP) şi Biroul Naţional de Anchetă (NABU) au anunţat că Shchyhol este suspectat de faptul că a deturnat în 2021 şi 2022 suma de 62 de milioane grivne (peste 1,5 milioane de euro) la cumpărarea unor programe informatice de la o firmă străină, la suprapreţ.

Aceste fonduri au fost transferate în străinătate pentru a fi ”legalizate şi distribuite între membrii” unei grupări infracţionale din care Iuri Shchyhol făcea parte, potrivit NABU.

V. B.

 
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Messenger
 
Continuare pe Sursa zilei » Articole Sursa zilei » Desteptarea » Valentin - 16800 articole »
 
Liderii Apărării Cibernetice Ucraina Demiși Inițierea Anchete Corupție
 
Niciun comentariu
 
Adauga comentariu