MAGAZIN CULTURAL

× Prima Pagina Desteptarea Istorie Enigme Stiinta Documentare Muzica Bancuri Utile
 

Klaus Iohannis și-a încheiat vizita în Tanzania, urmează Capul Verde

Spotmedia • Desteptarea • Valentin - 10526 articole • 56 vizualizari • acum 2 saptamani: 20-11-2023, 12:01:14 ★
 

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, duminică, la ceremonia de rămas bun organizată la State House din Dar es Salaam cu ocazia încheierii vizitei sale oficiale în Republica Unită a Tanzaniei.

În cadrul ceremoniei, găzduite de preşedinta ţării, Samia Suluhu Hassan, au fost intonate imnurile de stat, în prezenţa gărzii de onoare.

Iohannis a ajuns vineri în Tanzania, unde a avut convorbiri tete-a-tete cu omologul său, Samia Suluhu Hassan.

Sâmbătă, şeful statului a fost primit de preşedintele Zanzibarului, Hussein Mwinyi.

„Am exprimat astăzi, în dialogul cu preşedintele Zanzibarului, Hussein Mwinyi, nevoia unei cooperări politico-economice sporite, inclusiv în domeniile sectoriale cu potenţial neexplorat, care ar putea aduce valoare adăugată relaţiilor bilaterale România – Republica Unită a Tanzaniei.

Putem consolida cooperarea noastră în domenii precum educaţie, turism, agricultură, silvicultură, biodiversitate, IT&C, cultură şi management al situaţiilor de urgenţă. România va continua să sprijine numărul în creştere de investitori şi afaceri româneşti, inclusiv în Zanzibar”, a transmis şeful statului, potrivit contului de Facebook al Administraţiei Prezidenţiale.

Luni, preşedintele Iohannis va fi primit de omologul său din Republica Cabo Verde (Republica Capului Verde), Jose Maria Neves.

Klaus Iohannis a început, marţi, un turneu în Africa cu o vizită de stat în Kenya. El a fost primit de omologul kenyan, William Ruto. Ulterior, a participat la Sediul ONU de la Nairobi la o întâlnire cu directorul executiv al UNEP – United Nations Environment Program.

Miercuri, şeful statului s-a întâlnit cu ministrul pentru Protejarea Naturii din Kenya, Alfred Nganga Mutua, şi cu directorul general al Kenya Wildlife Service, Erustus Kanga, în cadrul unei vizite la Parcul Naţional Nairobi, iar joi a mers la Uthiru Girls High School.

Şeful statului va încheia vizitele în Africa pe 23 noiembrie. Ultima deplasare din acest turneu este în Republica Senegal, unde preşedintele Klaus Iohannis va avea consultări politice cu omologul Macky Sall.

Programul oficial al vizitei mai include, printre altele, participarea celor doi şefi de stat la inaugurarea Casei Naţiunilor Unite din Senegal, care va găzdui cele 34 de agenţii ale ONU prezente în această ţară. Preşedintele Iohannis va avea o întâlnire şi cu foşti studenţi senegalezi în România.

The post Klaus Iohannis și-a încheiat vizita în Tanzania, urmează Capul Verde appeared first on spotmedia.ro.

 
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Messenger
 
Continuare pe Spotmedia » Articole Spotmedia » Desteptarea » Valentin - 10526 articole »
 
Iohannis încheiat Vizita Tanzania Urmează
 
Niciun comentariu
 
Adauga comentariu