MAGAZIN CULTURAL

× Prima Pagina Desteptarea Istorie Enigme Stiinta Documentare Muzica Bancuri Utile
 

Iohannis a promulgat Legea Drulă: Poliția poate curăța trotuarele de mașinile staționate ilegal

Spotmedia • Desteptarea • Valentin - 4453 articole • 144 vizualizari • acum 4 luni: 16-11-2022, 00:01:14 ★
 

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, Legea Drulă, care prevede posibilitatea ca Poliţia Rutieră să dispună ridicarea maşinilor staţionate neregulamentar şi de pe trotuar.

Decretul semnat se referă la promulgarea Legii pentru modificarea alineatului 1 al articolului 64 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, anunţă Administraţia Prezidenţială.

În octombrie, Camera Deputaţilor a adoptat, ca for decizional, o propunere legislativă care permite ca Poliţia Rutieră să dispună ridicarea vehiculelor parcate nereglamentar, inclusiv a celor care nu sunt pe partea carosabilă.

„Poliţia Rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar. Ridicarea şi depozitarea vehiculelor în locuri special amenajate se realizează de către administraţiile publice locale sau de către administratorul drumului public, după caz”, prevede proiectul, adoptat de Cameră, după ce Senatul îl respinsese în 2019.

Potrivit actului normativ, Poliţia Rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar mai ales în cazurile în care acestea stânjenesc grav sau creează situaţii de pericol pentru participanţii la trafic.

„În forma în vigoare a Codului Rutier această măsură poate fi dispusă doar dacă maşinile sunt staţionate ilegal pe partea carosabilă. Prin urmare, dacă un vehicul este staţionat neregulamentar în întregime pe trotuar, Poliţia nu poate dispune ridicarea acestuia”, se arată în expunerea de motive.

Iniţiatorul este deputatul USR Cătălin Drulă, care a explicat că proiectul vine în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi, al persoanelor însoţite de copii mici, care sunt nevoite să meargă pe carosabil, pentru că trotuarele sunt ocupate ilegal de maşini.

„Sunt instituţii care sunt blocate, sunt câteodată cazuri grave când pompierii nu pot să ajungă să stingă un incendiu din cauza acestor maşini parcate ilegal şi, până nu vom adopta acest proiect de lege, Poliţia Rutieră, în interpretarea legii, spune că nu poate să înlăture aceste maşini. Sunt primari de municipii de toate culorile care cer acest proiect”, a susţinut liderul USR, citat de Agerpres.

The post Iohannis a promulgat Legea Drulă: Poliția poate curăța trotuarele de mașinile staționate ilegal appeared first on spotmedia.ro.

 
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Messenger
 
Continuare pe Spotmedia » Articole Spotmedia » Desteptarea » Valentin - 4453 articole »
 
Iohannis Promulgat Drulă Poliția Curăța Trotuarele Mașinile Staționate Ilegal
 
Niciun comentariu
 
Adauga comentariu