MAGAZIN CULTURAL

× Prima Pagina Desteptarea Istorie Enigme Stiinta Documentare Muzica Bancuri Utile
 

Într-un parc din SUA sunt găsite zilnic 1-2 diamante. Ce găsești rămâne al tău

Atlas Geografic • Enigme • Valentin - 14093 articole • 821 vizualizari • acum un an: 18-03-2023, 00:00:41 ★★★★★
 

Știați că în SUA există un parc în care oricine este liber să caute diamante? Mai mult, ce găsești îți va aparține în totalitatea deoarece autoritățile nu te vor taxa pentru descoperire.

Parcul cu diamante

Potrivit BBC, un bărbat pe nume David Anderson a descoperit recent în acest parc un diamant de 3.29 carate. Spre deosebire de aur unde caratul este folosit pentru a descrie puritatea metalului, în cazul diamantelor este echivalent cu 200 de miligrame de material. Asta înseamnă că bijuteria găsită de Anderson cântărește puțin peste 0,6 grame. Deși nu a fost încă evaluat, diamantul descoperit de bărbat ar putea valora 30.000 de dolari.

Parcul Național Crater of Diamonds din Arkansas este raiul căutătorilor de comori. Zăcământul cu pietre prețioase a fost descoperit pentru prima dată în 1906, iar de atunci au fost găsite în parc peste 75.000 de diamante. În medie, în fiecare an sunt descoperite 700 de diamante.

Pentru că parcul este cunoscut de atât de mulți oameni, ați putea crede că aici nu mai există pietre prețioase mari, dar anul trecut David Anderson a făcut a 15-a cea mai mare descoperire din parc de până acum. El a găsit a găsit un diamant alb de 6,9 carate.

De asemenea, în 2013, o tânără de 14 ani a făcut descoperirea vieții ei: un diamant galben canar de 3,85 carate, estimat între 50.000 și 60.000 de dolari datorită culorii sale rare. În istoria locului mai este menționată și o descoperire făcută în 1924. Atunci a fost găsit un diamant alb cu nuanțe roz, cântărind 40,23 carate.

Supranumit „Unchiul Sam”, diamantul descoperit în 1924 este acum expus la Muzeul Național de Istorie Naturală din Washington DC.

Potrivit specialiștilor, Parcul Național Crater of Diamonds este al optulea cel mai mare zăcământ de diamante din lume. Pe lângă diamantele albe, maro și galbene, aici se pot găsi și ametiste, agate și alte minerale mai puțin valoroase.

 
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Messenger
 
Continuare pe Atlas Geografic » Articole Atlas Geografic » Enigme » Valentin - 14093 articole »
 
Într Un Găsite Zilnic Diamante Găsești Rămâne
 
Niciun comentariu
 
Adauga comentariu