MAGAZIN CULTURAL

× Prima Pagina Desteptarea Istorie Enigme Stiinta Documentare Muzica Bancuri Utile
 

Holocaustul în Ucraina

Internet • Desteptarea • Valentin - 8713 articole • 3081 vizualizari • acum 8 ani: 26-07-2015, 13:50:02 ★★★★★
 
Între 1941 şi 1945, aproximativ 3.000.000 de ucrainieni şi alţi non-evrei victime au fost ucise ca parte a politicilor naziste de exterminare, împreună cu 850.000-900.000 de evrei care locuiau în teritoriul actual al Ucrainei.
Se estimează că Einsatzgruppen ar fi ucis, împreună cu colaboratorii lor în Ucraina, peste un milion de evrei. La procesul lui, dr. Otto Ohlendorf, SS-Gruppenfuhrer, şeful Einsatzgruppen D care acţiona în Moldova, Ucraina de sud şi Crimeea, a declarat:  „Einsatzgruppen vaea misiunea de a proteja partea din spate a trupelor prin uciderea evreilor, comuniştii activi, slavii necooperanţi, precum şi toate persoanele care puteau pune în pericol securitatea”. De fapt, aproape toate victimile au fost civili evrei.
Cel mai notoriu masacru al evreilor în Ucraina este cel care a avut loc la Babi Yar, un fel de defileu în afara Kievului, unde într-o singură operaţie au fost ucişi, între 29-30 septembrie 1941, 33.771 de evrei. În următoarele săptămâni au fost ucişi între 100.000 şi 150.000 de ucrainieni, sovietici şi alte naţionalităţi.
Uciderea în masă a evreilor din Kiev a fost decisă de către guvernatorul militar generalul-maior Friedrich Eberhardt, comandantul Poliţiei al Grupului de Armată Sud şi de dr. Otto Rasch, comandantul Einsatzgruppen C.
Într-o zi de luni, toţi evreii din Kiev au fost adunaţi în apropiere de cimitir, aşteptând să fie îmbarcaţi în trenuri. Nimeni nu ştia ce se întâmplă. Deodată, au auzit focuri de mitraliere, iar pentru bieţii oameni nu mai exista nicio şansă de scăpare. Evreii erau conduşi pe un coridor de soldaţi, în grupuri de câte zece, şi apoi împuşcaţi. Scenele erau oribile.
 
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Messenger
 
Continuare pe Internet » Articole Internet » Desteptarea » Valentin - 8713 articole »
 
Holocaustul Ucraina
 
Niciun comentariu
 
Adauga comentariu