MAGAZIN CULTURAL

× Prima Pagina Desteptarea Istorie Enigme Stiinta Documentare Muzica Bancuri Utile
 

Exclusiv! Documente – Emisiunea Drumurile Noastre B1 TV – De ce nu plătește Alstom penalitățile? Când vine primul tren de metrou produs la uzina din Brazilia 

Presshouse • Desteptarea • Valentin - 12785 articole • 25 vizualizari • acum 3 saptamani: 12-02-2024, 12:01:12
 

Peste 11 milioane de euro reprezintă valoarea penalităților pe care METROREX le-a impus către ALSTOM, din cauza întârzierilor înregistrate în livrarea noilor trenuri de metrou.

Alstom se pare că refuză plata acestora, iar METROREX ar putea apela la execuția prin intermediul garanției bancare de peste 10 milioane de euro de care beneficiază ALSTOM. Totul a început la sfârșitul anului trecut. S-a ajuns la emiterea unor facturi de penalități la data de 15 decembrie 2023 și 16 ianuarie 2024. Una de aproape 11,5 și a doua de aproape 2 milioane de euro. Motivul: PENALITĂȚI DE ÎNTÂRZIERE PT. NEÎNDEPLINIREA ÎN TERMEN A OBLIGAȚIILOR.

Cum s-a ajuns aici? Contractul de furnizare a noilor rame de metrou pentru București a fost semnat în decembrie 2020. Da, decembrie 2020. La Capitolul 11 din Contract sunt prezentate „Sancțiunile pentru neîndeplinirea culpabilă a obligațiilor”. Pe baza acestor prevederi, METROREX a demarat penalizarea ALSTOM. Începând cu noiembrie 2023, între METROREX și Asocierea responsabilă cu consultanța, a existat un schimb de documente în care s-a invocat necesitatea impunerii unor penalități, în baza capitolului 11 din Contractul de livrare din 2020.

S-a ajuns astfel la emiterea unor factori: Peste 11 milioane de euro.
Pe parcursul lunii ianuarie 2024 la nivel de METROREX a avut loc o cercetare legată de „informarea eronată cu privire la calculul penalităților”. Dacă Alstom nu va plăti penalitățile, METROREX are la dispoziție instrumentul executării prin garanțiile bancare.

O săptămână plină privind activitatea Ministerului Transporturilor. Sorin Grindeanu a fost pe șantierele autostrăzii de centură a Capitalei zona de sud. Autostrada A0 Sud va fi gata până la sfârșitul lunii august?

Invitați în studio:

  • Mihai Barbu – președintele Consiliului de Administrație METROREX
  • Alexandru Lancuzov – jurnalist Radio România

Articolul Exclusiv! Documente – Emisiunea Drumurile Noastre B1 TV – De ce nu plătește Alstom penalitățile? Când vine primul tren de metrou produs la uzina din Brazilia  apare prima dată în Presshouse.ro.

 
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Messenger
 
Continuare pe Presshouse » Articole Presshouse » Desteptarea » Valentin - 12785 articole »
 
Exclusiv Documente Emisiunea Drumurile Noastre Plătește Alstom Penalitățile Primul Metrou produs Din Brazilia 
 
Niciun comentariu
 
Adauga comentariu