MAGAZIN CULTURAL

× Prima Pagina Desteptarea Istorie Enigme Stiinta Documentare Muzica Bancuri Utile
 

Europarlamentarul Vlad Botoş (USR): Ministrul de Interne nu mai este credibil să negocieze aderarea la Spaţiul Schengen

PressHUB • Desteptarea • Valentin - 12544 articole • 689 vizualizari • acum un an: 22-01-2023, 12:01:47 ★★★★★
 

Parlamentarul european Vlad Botoş (USR, Renew Europe) a declarat, sâmbătă, la Deva, că România trebuie să insiste, în acest an, pe negocierile referitoare la aderarea la Spaţiul Schengen, însă a apreciat că actualul ministru de Interne, Lucian Bode, nu ar mai avea credibilitatea necesară pentru a conduce acest proiect, motiv pentru care acesta ar trebui demis sau să-şi prezinte demisia.

El a arătat că din partea preşedinţiei Uniunii Europene există voinţa politică necesară pentru discutarea aderării României la Spaţiul Schengen, precizând, totodată, că reprezentanţii ţării noastre trebuie să fie proactivi pe acest subiect.

„Există voinţa politică din partea preşedinţiei Uniunii Europene ca acest subiect (aderarea la Spaţiul Schengen – n.r.) să fie pus pe ordinea de zi – premierul Suediei a transmis acest lucru în plenul Parlamentului European, săptămâna aceasta. Însă trebuie şi noi să lucrăm în sensul acesta, să fim mult mai proactivi pe subiect şi să negociem mult mai bine. Eu am propus opt paşi concreţi, iar primul ar fi demiterea sau demisia domnului Bode, care nu mai poate negocia cu maximă seriozitate în Consiliul de Justiţie şi Afaceri Interne”, a spus deputatul european, într-o conferinţă de presă ce a avut loc la sediul biroului său parlamentar din Deva, potrivit Agerpres.

Citește și: Cât de greu este să întreții un centru pentru refugiații ucraineni în România

În opinia parlamentarului european, România ar trebui să aibă discuţii bilaterale cu guvernele Austriei şi Olandei, în paralel cu o strategie comună cu Bulgaria, deoarece „nu mai există acum scenariul decuplării României de Bulgaria”.

El a arătat că anul 2023 ar fi cel mai potrivit pentru aderarea României la Spaţiul Schengen, în contextul în care anul 2024 este unul în care vor avea loc alegeri europarlamentare.

„Anul 2023 este important pentru că în anul 2024 vor avea loc alegeri nu doar în România, ci vor avea loc alegeri europarlamentare. Se va schimba componenţa actualei Comisii Europene, va fi un nou preşedinte al Consiliului European şi, tocmai de aceea, în anii electorali cutuma este să nu ai astfel de subiecte divizive. (…) De aceea, cred că orizontul de timp trebuie să fie 2023 pentru aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen. (…) Este important să facem cât mai repede acest lucru şi cred că ar trebui să împingem acest subiect în perioada în care Suedia deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene”, a conchis parlamentarul european.

Citește și: Coincidențe suspecte în dosarul soțului fostei șefe DIICOT, de care se interesează Predoiu

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Vlad Botoș / Facebook)

Articolul Europarlamentarul Vlad Botoş (USR): Ministrul de Interne nu mai este credibil să negocieze aderarea la Spaţiul Schengen apare prima dată în PRESShub.

 
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Messenger
 
Continuare pe PressHUB » Articole PressHUB » Desteptarea » Valentin - 12544 articole »
 
Europarlamentarul Botoş USR Ministrul Interne Credibil Negocieze Aderarea Spaţiul Schengen
 
Niciun comentariu
 
Adauga comentariu