MAGAZIN CULTURAL

× Prima Pagina Desteptarea Istorie Enigme Stiinta Documentare Muzica Bancuri Utile
 

Dumitru Căruntu – postări pe Facebook (XLIX)

A Saptea Dimensiune • Istorie • Valentin - 14093 articole • 207 vizualizari • acum 11 luni: 25-05-2023, 12:00:35 ★★
 

Pentru cei care spun că Ceaușescu a plătit datoriile țării. Nu, el le-a făcut, poporul le-a plătit. Și-a iubit țara? S-a iubit pe sine, la modul primitiv nord-coreean, megaloman, cinic și nepăsător la suferințele create.

Dovadă stă Casa Poporului, care a gonit din locuințe 57.000 de familii, a distrus monumente istorice, biserici, și case familiale. A fost ridicată cu 100.000 de oameni, dintre care 5000 de soldați lucrând în 3 schimburi, care a costat 3 miliarde de dolari, și 300 de morți, dintre muncitori. Este cea mai mare și mai costisitoare lucrare printre cele mai „lipsite de succes și rușinoase proiecte de arhitectură, făcute vreodată” (site-ul „ArchDaily”)

Nostalgicule mucegăit, patriotismul înseamnă 15.000 de candelabre din cristal de Mediaș, cel mai mare avînd 2 tone? 1 milion de metri cubi de marmură, 900.000 de metri cubi esențe de lemn, 5.500.000 de tone de ciment? Ai fi călcat tu vreodată pe cei 220.000 de metri pătrați de covoare? Cu ce bani s-a făcut și s-a plătit?

Pentru locuința aia gratuită, de care vă tot kkți pe voi de entuziasm, oamenii au plătit cu vârf și îndesat, acoperind cu sudoarea lor costurile ei. Aveți știință despre ce destin urma să aibă Capitala, după 1977?
Te-ai gîndit vreodată de ce pe aleile dintre blocuri nu încape mai mult de o mașină, că nu exista niciun loc de garaj?

Ai auzit de Orwell? Aia ne aștepta: toți locuind în cartiere compacte, uniforme, mâncând în uriașe cantine, cu viața pe ceas, duși și aduși de la muncă, cu cap de coloană și tabel. Începusem deja: 2 ore de program la televizor, cu slăvirea cuplului, mii de urechi ciulite și cu ridicarea în miez de noapte a celui care îndrăznea să gândească. (Text preluat de pe Facebook; din păcate, numele autorului îmi scapă.)

România este victima propriilor alegeri. Mai mult, îşi iubeşte călăii şi-i răsplăteşte cu pensii speciale şi averi imense.

Ce ce rahaturi vin ăştia de la AUR pe Facebook sau pe alte reţele sociale, „globaliste” prin definiţie, Internetul fiind o reţea globală de calculatoare/servere conectate între ele.

Un limbr*c de la AUR (ăştia nici nu merită să le pronunţi numele) afirmă, fără să se crape pământul în jurul său, că „se doreşte distrugerea creştinismului. Depinde cine va câştiga războiul, Putin sau globaliştii” (citat aproximativ).

Lăsând la o parte că „globaliştii” i-au adus Internetul, acolo unde-şi depune ăsta icrele extremiste, fără să-l întrebe nimeni de sănătate (nu-i aşa, tanti Românika?), haideţi să vedem cum stă treaba cu „creştinismul” lui Putin. Iată câteva exemple sugestive.

„Creştinul” Putin este cel care a ordonat uciderea ziariştilor/disidenţilor care-l criticau, în cel mai pur spirit „creştinesc”, conform îndemnului lui Hristos, „Dacă cineva îţi dă o palmă, întoarce-i şi obrazul celălalt”.

„Creştinul” Putin este cel care a ordonat asasinarea celor fugiţi din Raiul creştin „Rusia lui Putin”, fiind care otrăviţi, care împuşcaţi, care ucişi prin alte metode KGB-iste.

„Creştinul” Putin este cel care a declanşat genocidul din Ucraina, în cel mai autentic spirit creştin, creştinismul fiind religia păcii şi iubirii aproapelui.

„Creştinul” Putin nu i-a trimis în Ucraina pe „creştinii” lui cu alimente şi alte ajutoare, adică pentru a-i ajuta pe fraţii ortocşi, ci a trimis bombe peste grădiniţe, spitale, blocuri de locuinţe, magazine, bombe aducătoare de moarte şi suferinţă nemărginită.

„Creştinii lui Putin” au violat copii şi fete minore în Ucraina, le-au furat bunurile, au comis atrocităţi inimaginabile, evident în spiritul „Bibliei lui Putin”.

„Creştinul” Putin a trimis mii de ruşi la puşcărie pentru „vina” de a cere pace, cea mai importantă virtute creştină.

„Creştinul” Putin a lăsat poporului ucrainean, conform liberului arbitru creştin, posibilitatea să aleagă între sclavia rusească şi moartea putinistă.

„Creştinul” Putin se declară fanul lui Stalin, ateul comunist care a ucis zeci de milioane de oameni, inclusiv preoţi, a dărâmat biserici, a interzis o perioadă creştinismul ortodox în Rusia.

„Creştinul” Putin a ucis, a întemniţat, a asasinat, a dus suferinţă, sărăcie, lipsuri, lacrimi etc. cu dictatura sa odioasă.

Cât de ticălos, cât de neom, cât de canalie poţi fi să vii cu asemenea rahaturi în faţa amărâţilor fără şcoală şi fără educaţie, adică în faţa electoratului AUR?!

AUR trebuie scos în afara legii, iar liderii lui judecaţi pentru înaltă trădare de ţară şi, mai ales, pentru intenţia de a ne ucide sau de a ne vinde drept sclavi acestui criminal dement şi psihopat numit Putin!

Vrem o ţară fără analfabetism funcţional? Păi, vrem, da’ tembeliziunile din Românika îl prezintă zi de zi, de 20 de ani, pe agramatul George Becali, fost puşcăriaş, care prin şpăgi şi corupţie a ajuns unul dintre cei mai bogaţi oameni din România.

Educaţia copiilor, a tinerilor n-o face numai şcoala, ci şi familia, televiziunile, presa în general, societatea la modul şi mai general. Într-o ţară unde o analfabetă ca Viorica Dăncilă ajunge prim-ministru, nu se pune problema stimulării dragostei de învăţătură la copii şi tineri.

Singura forţă care poate schimba în bine oamenii (societatea, lumea, totul în jur, chiar şi atmosfera) este iubirea.

„Dacă dragoste nu e, nimic nu e.” (Marin Preda, Cel mai iubit dintre pământeni – roman apărut în 1980)

Învăţământul dintr-o ţară nu este nici mai bun, nici mai rău decât societatea din acea ţară; reflectă imaginea societăţii.

Citeste si articolele:

 
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Messenger
 
Continuare pe A Saptea Dimensiune » Articole A Saptea Dimensiune » Istorie » Valentin - 14093 articole »
 
Dumitru Căruntu Postări Facebook XLIX
 
Niciun comentariu
 
Adauga comentariu