MAGAZIN CULTURAL

× Prima Pagina Desteptarea Istorie Enigme Stiinta Documentare Muzica Bancuri Utile
 

Drulă îl pune la punct pe Ciolacu: Ar face orice ca pensiile speciale să nu fie trecute la principiul contributivității așa cum a propus USR!

Cronica Romana • Desteptarea • Valentin - 10526 articole • 1371 vizualizari • acum 6 luni: 30-05-2023, 12:01:37 ★★★★★
 
Liderul USR, Cătălin Drulă, critică dur ultima propunere de la Marcel Ciolacu care este, în opinia acestuia, tot una de SALVARE a pensiilor speciale.
Ar face orice ca pensiile speciale să nu fie trecute la principiul contributivității așa cum a propus USR, a completat Drulă.
„Să vedem cu un exemplu concret: premierul Ciucă. Dacă în prima variantă din decembrie, pensia de 18000 lei a lui Nicolae Ciucă rămânea intactă, iar în varianta de la Senat din aprilie rămânea cu 17000 de lei, acum i-au mai tăiat puțin, rămâne cu „doar” 15000 lei.Tot o pensie nesimțită.
Dacă s-ar aplica corect principiul contributivității așa cum a propus USR prin amendamente, Ciucă ar rămâne cu ceva mai puțin de jumătate (probabil în jur de 8000 de lei).
De pensiile speciale ale foștilor parlamentari nu se ating. Stăm cu proiectul USR blocat de Ciolacu în Parlament de un an de zile. De noile pensii frumușele ale foștilor primari, nici atât. Există soluții corecte!”, a punctat liderul USR.
Nu în ultimul rând, potrivit lui Drulă, USR a propus prin amendamente eliminarea tuturor pensiilor speciale, recalcularea pensiilor militarilor pe baza regulilor din sistemul contributiv și respectarea deciziilor CCR referitoare la magistrați fără beneficii suplimentare.

Articolul Drulă îl pune la punct pe Ciolacu: Ar face orice ca pensiile speciale să nu fie trecute la principiul contributivității așa cum a propus USR! apare prima dată în Cronica Romana.

 
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Messenger
 
Continuare pe Cronica Romana » Articole Cronica Romana » Desteptarea » Valentin - 10526 articole »
 
Drulă Ciolacu Pensiile Speciale Trecute Principiul Contributivității Propus
 
Niciun comentariu
 
Adauga comentariu