MAGAZIN CULTURAL

× Prima Pagina Desteptarea Istorie Enigme Stiinta Documentare Muzica Bancuri Utile
 

Drulă critică licitația prin care Poliția cumpără 600 de BMW-uri și atenționează Parchetul European condus

Spotmedia • Desteptarea • Valentin - 4453 articole • 236 vizualizari • acum 6 luni: 26-09-2022, 08:39:02 ★★
 

Liderul USR Cătălin Drulă critică licitația în urma căreia Inspectoratul general al Poliției Române (IGPR) va cumpăra 600 de mașini BMW seria 3 pentru Poliția Rutieră.

Acesta subliniază să mașinile vor fi cumpărate cu fonduri europene de la compania prietenului președintelui Klaus Iohannis și precizează că specificațiile licitației au fost absurde.

”Poliția Română cumpără 600 de BMW 320ix de la firma prietenului președintelui Klaus Iohannis, cu fonduri europene. Specificațiile absurde ale licitației (cutie de viteze cu minimum 8 trepte) asigură că nici o marcă rivală nu poate concura la nivelul prețului. O singură ofertă primită.

Ofertanții au solicitat modificări la specificațiile tehnice absurde privind cutia de viteze. Autoritatea contractantă a refuzat. Licitația a fost gestionată de Ministerul de Interne, condus de secretarul general al partidului președintelui, Lucian Bode”, a scris Cătălin Drulă pe Twitter.

La finalul postării, el a tăguit oficiul UE anti-fraudă, dar și Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi.

Și sindicatul Europol a acuzat că licitația a fost una ”cu cântec”, pentru că specificațiile tehnice pe care producătorii trebuiau să le îndeplinească au fost foarte dure.

Potrivit portalului achizițiilor publice, citat de Europa Liberă, o singură ofertă a fost depusă la licitație, care a fost și acceptată, cea a Automobile Bavaria SRL, companie administrată de cetățenii germani Leonhard Georg Pfeffer și Michael Schmidt Horst.

În octombrie 2021, Michael Schmidt și soția sa l-au însoțit pe președintele României, Klaus Iohannis, în Germania, la decernarea premiului Carol cel Mare. De altfel, Iohannis declara în 2014 că are o relație apropiată cu Schmidt.

The post Drulă critică licitația prin care Poliția cumpără 600 de BMW-uri și atenționează Parchetul European condus de Kovesi appeared first on spotmedia.ro.

 
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Messenger
 
Continuare pe Spotmedia » Articole Spotmedia » Desteptarea » Valentin - 4453 articole »
 
Drulă Critică Licitația Poliția Cumpără BMW Uri Atenționează Parchetul European Condus Kovesi
 
Niciun comentariu
 
Adauga comentariu