MAGAZIN CULTURAL

× Prima Pagina Desteptarea Istorie Enigme Stiinta Documentare Muzica Bancuri Utile
 

Deputații discută moțiunea contra lui Bode: „România merită mai mult decât hoţi în funcţii publice”

Romania Libera • Desteptarea • Valentin - 15113 articole • 765 vizualizari • acum un an: 06-02-2023, 12:01:33 ★★★★★
 

Camera Deputaților discută luni, 6 februarie 2023, moțiunea contra lui Bode, care poartă titlul „România merită mai mult decât hoţi în funcţii publice”.

Deputații de la USR și Forța Dreptei au inițiat împotriva ministrului Afacerilor Interne o moțiune simplă. Dezbaterile sunt programate luni iar votul în plen asupra moțiunii se va desfășura miercuri. Dezbaterile de luni pe tema moțiunii încep în Parlament la ora 16.

Ministrul Bode este acuzat că „nu-şi merită titlul academic sau respectul oricărui om care a muncit cinstit în această ţară”. Aluzia se face la acuzația că ministrul de Interne ar fi plagiat în teza de doctorat.

Deputații care au inițiat moțiunea consideră că în responsabilitatea ministrului de Interne figurează și „eşecul umilitor suferit de România în încercarea de a adera la Schengen”. De asemenea, USR și Forța Dreptei îl acuză pe ministrul Bode de „licitaţiile trucate pentru achiziţia de maşini de clienţii de partid şi de stat ai arcului guvernamental”.

Moțiunea contra lui Bode cere Guvernului să ia măsuri „pentru repararea demnității instituțiilor”

USR și Forța Dreptei consideră că situația ministrului Bode afectează imaginea Poliției Române. „Guvernul României e obligat să ia măsuri pentru repararea demnităţii instituţiilor sale democratice”, consideră autorii moțiunii.

O altă moțiune contra ministrului Afacerilor Interne fusese dezbătută în octombrie 2022. La acel moment se analiza contractul pentru cumpărarea de autospeciale BMW, destinate Poliției Române.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

The post Deputații discută moțiunea contra lui Bode: „România merită mai mult decât hoţi în funcţii publice” appeared first on România Liberă.

 
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Messenger
 
Continuare pe Romania Libera » Articole Romania Libera » Desteptarea » Valentin - 15113 articole »
 
Deputații Discută Moțiunea Contra România Merită Decât Funcţii Publice
 
Niciun comentariu
 
Adauga comentariu