MAGAZIN CULTURAL

× Prima Pagina Desteptarea Istorie Enigme Stiinta Documentare Muzica Bancuri Utile
 

Cristian Ghinea (USR) și-a lansat cartea „Cine a făcut România: Răscrucile noastre”: Avantajul forţei de muncă ieftine se va epuiza în curând!

Cronica Romana • Desteptarea • Valentin - 12785 articole • 1391 vizualizari • acum 6 luni: 14-09-2023, 12:01:39 ★★★★★
 

Coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR, Cristian Ghinea, a declarat miercuri că România este un motor industrial al Europei, dar că avantajul forţei de muncă ieftine se va epuiza în curând şi că, pentru a continua modernizarea României, sunt necesare o serie de decizii.

În acest sens, Ghinea a declarat că trebuie făcută „curăţenie în companiile de stat”, că este necesară o mai bună protecţie a mediului, dar şi că trebuie limitată „influenţa serviciilor secrete” în politică, în afaceri şi în presă.

Cristian Ghinea şi-a lansat miercuri, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, cartea „Cine a făcut România: Răscrucile noastre”, care face referire la istoria recentă a României, dar cuprinde şi episoade din perioada petrecută de USR la guvernare.

El a menţionat că trebuie găsită o soluţie pentru a limita „influenţa serviciilor secrete în politică, în afaceri şi în presă”, subliniind că nicio ţară „nu s-a dezvoltat până la capăt, fiind condusă de metode securiste”.

Totodată, liderul USR, Cătălin Drulă, a remarcat în carte o reflexie asupra patriotismului, care nu constă în „gesturi goale şi paradă de simboluri”, ci în acţiuni care să construiască o societate mai bună. El a menţionat că Ghinea abordează şi subiectul „deep state”, evidenţiind convingerea eronată a unora că „trebuie să existe undeva un establishment”, „o mână forte”. În opinia lui Drulă, o astfel de convingere este o „prostie” şi opreşte parcursul de modernizare a României.

 

Articolul Cristian Ghinea (USR) și-a lansat cartea „Cine a făcut România: Răscrucile noastre”: Avantajul forţei de muncă ieftine se va epuiza în curând! apare prima dată în Cronica Romana.

 
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Messenger
 
Continuare pe Cronica Romana » Articole Cronica Romana » Desteptarea » Valentin - 12785 articole »
 
Cristian Ghinea Lansat Cartea Cine Făcut România Răscrucile Noastre Avantajul Forţei Muncă Ieftine Epuiza Curând
 
Niciun comentariu
 
Adauga comentariu