MAGAZIN CULTURAL

× Prima Pagina Desteptarea Istorie Enigme Stiinta Documentare Muzica Bancuri Utile
 

Cresc pensiile! Deputații adoptă noua lege care va mări pensiile în două etape

Presshouse • Desteptarea • Valentin - 10526 articole • 57 vizualizari • acum 2 saptamani: 20-11-2023, 12:01:19 ★
 

În noua lege, scrie că nicio pensie în plată nu va scădea. În cazul în care, în urma recalculării, va rezulta o sumă mai mică decât cea aflată deja în plată, atunci se va menține suma în plată. Camera Deputaților adoptă luni noua lege a pensiilor.

Dezbaterile în Comisia pentru muncă și protecție socială vor începe la ora 10, iar termenul limită pentru întocmirea raportului este tot astăzi.
Conform noii legi, nu se modifică vârsta standard de pensionare, iar stagiul minim și cel complet rămân la fel.

Pe 1 ianuarie este prima creștere în funcție de rata inflației. Toate pensiile vor fi indexate cu 13,8%. Va fi o majorare de la 1.785 de lei la 2.032 de lei pentru punctul de pensie.

Pe 1 septembrie, va intra în vigoare recalcularea tuturor pensiilor, după noua formulă. Vor fi creșteri preconizate între 0 și 80%.
Prima dintre ele era deja prevăzută în actuala lege, majorarea cu formula elvețiană, adică rata inflației plus 50% din creșterea reala a câștigului salarial mediu brut, iar cealaltă, prin recalcularea pensiilor, explică ministrul Muncii.

Stagiul complet de cotizare contributiv, este de 35 de ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Atingerea acestui stagiu se realizează prin creşterea stagiului complet de cotizare.

detalii pe b1tv.ro

Articolul Cresc pensiile! Deputații adoptă noua lege care va mări pensiile în două etape apare prima dată în Presshouse.ro.

 
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Messenger
 
Continuare pe Presshouse » Articole Presshouse » Desteptarea » Valentin - 10526 articole »
 
Pensiile Deputații Adoptă Pensiile
 
Niciun comentariu
 
Adauga comentariu