MAGAZIN CULTURAL

× Prima Pagina Desteptarea Istorie Enigme Stiinta Documentare Muzica Bancuri Utile
 

Cătălin Drulă: Licitaţia pentru lotul 1 al Autostrăzii de Centură, neîncheiată de 4 ani

Presshouse • Desteptarea • Valentin - 4453 articole • 76 vizualizari • acum 2 luni: 26-01-2023, 12:01:42 ★
 

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, atrage atenţia că licitaţia pentru lotul 1 de 17 kilometri din Autostrada de Centură a Bucureştiului – Nord este încă neîncheiată la patru ani de la lansare.

El îi cere ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, să îi tragă la răspundere pe cei vinovaţi, adăugând că „cineva din CNAIR îşi bate joc” de România.

„Licitaţia pentru lotul 1 de 17 km din Autostrada de Centură a Bucureştiului – Nord este încă neîncheiată la patru ani de la lansare. Azi, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a anulat iarăşi evaluarea făcută de CNAIR. A şasea oară. De 6 ori (ultimele 4 respingeri fiind în mandatul d-lui Grindeanu) a respins CNAIR una din cele 2 oferte rămase în competiţie şi de fiecare dată acel constructor a câştigat în instanţă pe motiv că descalificarea nu este legală”, scrie Cătălin Drulă pe Facebook.

Potrivit acestuia, fie CNAIR descalifică „pe nedrept” un constructor, fie o face în mod corect, dar este „complet incompetent în a justifica” această descalificare.

„Este incredibilă această bătaie de joc şi cum nimeni nu răspunde pentru ea. Din două una – ori acel constructor trebuie pe drept descalificat şi CNAIR este complet incompetent în a justifica această descalificare, ori este descalificat în continuu pe nedrept. În ambele cazuri vorbim de o neîndeplinire a obligaţiilor de serviciu (şi posibil de corupţie) cu consecinţe grave asupra economiei româneşti. În 29 noiembrie, după a 6-a evaluare, Sorin Grindeanu ne anunţa pe Facebook că e gata, avem constructor desemnat. Acum, când evaluarea a fost anulată, tace. E prea mult totuşi, 4 ani şi 6 evaluări desfiinţate repetat de instanţe (CNSC şi Curtea de Apel Bucureşti)”, adaugă Drulă, fost ministru al Transporturilor.

El menţionează că acest sector din Autostrada de Centură leagă, practic, A1 Bucureşti-Piteşti de DN1 Bucureşti-Ploieşti şi este „extrem de important” pentru România şi pentru Capitală.

„Îi cer ministrului Grindeanu să îi tragă la răspundere pe responsabili, să îşi asume acest eşec colosal şi să oprească această nebunie. Cineva din CNAIR îşi bate joc de România şi trebuie oprit”, mai scrie liderul USR. 

Sursa: Agerpres

Articolul Cătălin Drulă: Licitaţia pentru lotul 1 al Autostrăzii de Centură, neîncheiată de 4 ani apare prima dată în Presshouse.ro.

 
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Messenger
 
Continuare pe Presshouse » Articole Presshouse » Desteptarea » Valentin - 4453 articole »
 
Cătălin Drulă Licitaţia Pentru Autostrăzii Centură Neîncheiată
 
Niciun comentariu
 
Adauga comentariu