Bataie de joc a PSD-ului. Trimite un fost condamnat pentru talharie la Cotroceni, impreuna cu Nicolicea

PSD ii trimite la Palatul Cotroceni pe Eugen Nicolicea si pe doi „detinuti politic”, Marin Iancu si Ioan Muntean. Ioan Muntean a fost condamnat de fapt pentru talharie, fiind recidivist.

Ioan Muntean este un infractor de drept comun, recidivist, care a in anii ’80 a atacat un granicer si i-a luat pistolul mitraliera si munitia. El este prezentat doar de Antena 3 drept „detinut politic”.

Citeste si: „Eroul” de la Antena 3 este de fapt un recidivist condamnat pentru talharie. A lovit un tanar soldat in termen si i-a luat arma

Comunicatul PSD

”Revenim cu detalii privind asa-zisele consultari de la Palatul Cotroceni referitoare la situatia din justitie si va reamintim, de asemenea, delegatia Partidului Social Democrat:

Domnul Eugen Nicolicea – Vicepresedinte al Camerei Deputatilor
Domnul Marin Iancu – Fost detinut politic
Domnul Ioan Muntean – Fost detinut politic
Domnul Marin Iancu a fost detinut politic la penitenciarul din Aiud timp de cinci ani si patru luni.

Desi ...

... indeplinea conditiile pentru a putea fi eliberat, procurorul Augustin Lazar, pe atunci presedinte al Comisiei de propuneri pentru punerea in libertate conditionata de la inchisoarea din Aiud i-a refuzat de patru ori liberarea conditionata.

Mai exact, cazul domnului Marin Iancu a fost analizat de patru ori de catre Comisia lui Lazar. Si de fiecare data s-a considerat ca acesta nu poate fi pus in libertate, fiind amanat pana cand detinutul politic si-a ispasit integral pedeapsa, desi indeplinea conditiile legale pentru a putea fi eliberat.

Dupa ce si-a ispasit integral pedeapsa, generalul in rezerva Marin Iancu a trecut prin alte momente cumplite in ziua de 21 decembrie 1989, zi in care fiica cea mare a fost impuscata. In timp ce protesta in strada impreuna cu fiica cea mica impotriva regimului comunist, a aflat ca fiica cea mare a fost ucisa.

Domnul Ioan Muntean, de asemenea, a fost detinut politic la penitenciarul din Aiud, Sectia 6-a Bis cu regim restrictiv, categoria detinuti politici extrem de periculosi pentru statul comunist PCR, timp de sapte ani.

La fel, Comisia condusa de Augustin Lazar i-a respins de doua ori liberarea.

Dupa ce i-a facut plangere lui Lazar despre abuzurile din penitenciar, acesta i-a intocmit un raport de pedepsire si l-a bagat zece zile la izolare.

Cei doi eroi incarcerati au trait un calvar in penitenciarul din Aiud, le-au fost rapiti ani din viata, ani petrecuti in iadul condus de Lazar”.

Post-ul Bataie de joc a PSD-ului. Trimite un fost condamnat pentru talharie la Cotroceni, impreuna cu Nicolicea apare prima dată în Aktual24.

articole asemanatoare
Comentarii
Acest articol nu are niciun comentariu
adauga comentariu
bifeaza casuta antispam