MAGAZIN CULTURAL

× Prima Pagina Desteptarea Istorie Enigme Stiinta Documentare Muzica Bancuri Utile
 

Au început reparațiile la Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse. Lucrările durează doi ani

Presshouse • Desteptarea • Valentin - 16800 articole • 24 vizualizari • acum o saptamana: 10-07-2024, 12:01:14
 

De astăzi, bulgarii impun restricţii de circulaţie la podul Prieteniei Giurgiu-Ruse. Încep reparaţiile capitale pe partea lor de pod. Lucrările ar urma să dureze doi ani. Pentru început, se va circula pe o singură bandă, iar traficul va fi dirijat cu ajutorul unui semafor.

Bulgarii vor efectua lucrări complexe la structura de rezistență. Plăcile de beton nu au mai fost schimbate de 70 de ani, din 1954, când a fost dat în folosință podul. Astfel, circulația ar fi fost pusă în pericol, mai ales că au apărut unele fisuri la structura de rezistență.

Vecinii de la sud de Dunăre susțin că aceste lucrări nu pot fi amânate până după terminarea sezonului estival, din mai multe motive. În primul rând, vor să profite de vremea bună și, plus de asta, spun că dacă le-ar amâna și mai mult, ar pune în pericol inclusiv sezonul estival din 2026.

Bulgarii au propus mai multe variante de a fluidiza traficul în punctul de trecerea a frontierei Giurgiu – Ruse. Pentru șoferii români și bulgari, controalele să se realizeze mai rapid și să existe posibilitatea de taxă de pod online. În ceea ce privește camioanele pentru transportatori, rezultatele cântăririi acestor vehicule să fie recunoscute de-o parte și de alta, atât de bulgari cât și de români, pentru a nu fi necesară cântărirea de două ori.

Mai mult decât atât, propun ca alternativă și reluarea curselor cu bacul pe ralația Giurgiu – Ruse, dar acest lucru nu este posibil momentan, pentru că lucrările nu au fost finalizate.

Transportatorii sunt îngrijorați că acest punct de frontieră se va aglomera și mai mult. Aceștia au făcut calcule și, dacă acum timpul de așteptare este de 36 de ore pentru camioane, va creește la aproape trei zile!

Reprezentanții Poliției de Frontieră le recomandă celor care vor să treacă în Bulgaria să ia în calcul și alte puncte de ieșire din țară, de exemplu cel de la Negru Vodă, de la Vama Veche, dar și alte puncte de trece cu bacul – Oltenița sau Turnu Măgurele.

Sursa: http://stiri.tvr.ro

Articolul Au început reparațiile la Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse. Lucrările durează doi ani apare prima dată în Presshouse.ro.

 
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Messenger
 
Continuare pe Presshouse » Articole Presshouse » Desteptarea » Valentin - 16800 articole »
 
început Reparațiile Prieteniei Giurgiu Ruse Lucrările Durează
 
Niciun comentariu
 
Adauga comentariu