MAGAZIN CULTURAL

× Prima Pagina Desteptarea Istorie Enigme Stiinta Documentare Muzica Bancuri Utile
 

Asociaţia Pro Infrastructură cere CNAIR implementarea standard a unor măsuri de siguranţă pe toate autostrăzile,

Presshouse • Desteptarea • Valentin - 4453 articole • 71 vizualizari • acum 2 luni: 01-02-2023, 00:01:44 ★
 

Asociația Pro Infrastructură solicită Companiei Naționale de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră (CNAIR) să includă elemente de protecție la toate structurile ca cerință standard, în urma accidentului petrecut duminică seara, pe tronsonul 1 al autostrăzii Sibiu – Pitești.

”Al doilea mort prin cădere în gol de pe pod! CNAIR, deşteptarea”, scrie Asociaţia Pro Infrastructură, pe Facebook.

Solicitarea vine după ce, duminică seara, pe Autostrada A1 Sibiu-Boiţa, un şofer oprit pe un viaduct din cauza unui accident în lanţ a sărit peste parapet ca să evite a fi lovit, neştiind că dedesubt este un hău.

”Este al doilea accident de acest tip după cel de pe Autostrada A3 Turda-Gilău din 2018. În condiţiile în care numărul de victime pe autostradă este foarte mic, este prea mult să avem două decese cauzate doar de o simplă proiectare deficitară”, au mai scris reprezentanţii asociaţiei.

Potrivit acestora, soluţia salvatoare este simplă şi este implementată deja de CNAIR la unele poduri.

Este vorba despre un grilaj („grătar”) care împiedică astfel de căderi instalat între sensuri, cum există pe Autostrada A3 lângă Târgu Mureş.

”Cerem responsabililor din Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere să includă aceste elemente de protecţie la toate structurile drept cerinţă STANDARD OBLIGATORIE în proiectare şi execuţie şi să ia toate măsurile de avertizare necesare aşa încât şoferii să realizeze că dincolo de parapet nu vor călca pe sol, chiar dacă dincolo se vede o bandă de circulaţie”, a mai transmis asociaţia.

Articolul Asociaţia Pro Infrastructură cere CNAIR implementarea standard a unor măsuri de siguranţă pe toate autostrăzile, după ce un bărbat a murit căzând de pe un pod apare prima dată în Presshouse.ro.

 
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Messenger
 
Continuare pe Presshouse » Articole Presshouse » Desteptarea » Valentin - 4453 articole »
 
Asociaţia Infrastructură Implementarea Standard Măsuri Siguranţă Autostrăzile Bărbat Căzând
 
Niciun comentariu
 
Adauga comentariu