× Prima Pagina Documentare Muzica Bancuri Alege Orasul Cautare

MAGAZIN CULTURAL

 

Arkaim, un oras antic enigmatic

Internet • Desteptarea • Vali - 2607 articole • 4558 vizualizari • acum 7 ani: 14-07-2015, 06:00:16 ★★★★★
 
Rusia este un vast teritoriu unde misterele sunt numeroase. Unul dintre locurile cele mai enigmatice este fara indoiala valea Arkaim, care a adapostit in urma cu peste 4 000 de ani un popor straniu ale carei tehnologie si cunostinte erau mult superioare altor popoare din epoca. Cel mai fascinant: nu se vede decat din cer! Orasul din valea Arkaim nu este doar un oras extrem de vechi ideal construit ci si cel mai fascinant care se vede din cer!

Un oras contemporan cu Babylon. Situat in Ural in apropiere de orasul Celyabinsk, anticul oras Arkaim a fost descoperit in 1987 si a fost oficial datat ca fiind vechi de 40 de secole! In anii 90, in aceasta zona a Rusiei au avut loc lucrari vaste pentru construirea unui baraj si astfel de a crea un imens rezervor de apa in scopul de a facilita irigarea regiunii. Dar in fata multiplelor mistere ale orasului antic, lucrarile au fost anulate pentru a se permite arheologilor de a efectua sapaturi in profunzime. Initial au fost prevazute pentru o durata de 12 luni. Arheologilor li se parea ca viseaza, dupa cum explica Ghenady Zdanovici, unul dintre responsabilii primei expeditii in valea Arkaim: “Era absolut ireal; proiectul de constructie al bazinului de apa si al barajului, un proiect de mai multe milioane de dolari, a fost complet compromis.

Aceasta demonstreaza fara echivoc importanta stiintifica a sitului pentru responsabilii politici!” Departe de a-si fi dezvaluit toate secretele, Arkaim este teatrul unor mari sapaturi. Insusi presedintele Putin s-a deplasat personal pentru a vizita ruinele anticului oras! Totusi, o intrebare persista in mintile comunitatii de istorici si arheologici: cine este civilizatia care a construit orasul Arkaim?

Tehnologie, astronomie si ezoterism. Arhitectura orasului este foarte moderna si nu seamana deloc cu satele construite acum 4 000 de ani. Arheologii au putut constata ca toate casele erau echipate pentru a rezista unei substante ignifuge... Ei au asigurat chiar ca acesti locuitori prezentau toate “conditiile moderne”: stocarea hranei era legata de un sistem de aerisire, apa potabila cu put pentru fiecare casa, cuptoare si ustensile de bucatarie evoluate, retea de scurgere foarte evoluata... O lista incredibila care demonstreaza stiinta vechii civilizatii care a trait in aceasta regiune din Ural. Dar Arkaim nu este singurul oras de 40 de secole ideal construit si cel mai fascinant care poate fi privit din cer! El a fost construit pentru a fi un oras, insa si pentru a oficia drept templu si observator astronomic!

Arhitectura aleasa de constructorii necunoscuti este intriganta, pentru ca ea consta din a forma enorme cercuri concentrice. “Un zbor cu elicopterul deasupra Arkaimului procura o senzatie incredibila. Enormele cercuri concentrice imprastiate in vale sunt clar vizibile”, confirma omul de stiinta rus Vadim Cernobrovy. “Orasul si imprejurimile sale sunt uniform inglobate in aceste cercuri. Nu stim care erau functiile lor, daca erau fabricate intr-un scos defensiv, stiintific, educativ sau de ritual. Unii cercetatori estimeaza chiar ca aceste cercuri erau folosite ca platforma de aterizare ale unui vechi aeroport spatial...” Ritualuri care raman de descifrat. Intre altele, oamenii de stiinta au facut o descoperire surprinzatoare: in aceasta arhitectura gandita in jurul geometriei cercului, exista o exceptie: piata centrala a anticului oras Arkaim este construita sub forma unui patrat.

In acest loc s-au gasit urme de foc si de combustie lasand sa se presupuna ca pe aceasta piata centrala se desfasura un anume numar de ritualuri. Misteriosul popor de la Arkaim facea ofrande zeilor in functie de anumite aliniamente astronomice? Arheologii au dezgopat multe indicii care vor da o imagine a modului de viata al acestui popor enigamtic. In zona exista fenomene geofizice curioase: fluctuatii de temperatura si de electricitate, variatia campului magnetic in interiorul cercurilor, conductivitatea solului etc.
 
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Messenger
 
Continuare pe Internet » Articole Internet » Desteptarea » Vali - 2607 articole »
 
Arkaim Enigmatic
 
Niciun comentariu
 
Adauga comentariu