MAGAZIN CULTURAL

× Prima Pagina Desteptarea Istorie Enigme Stiinta Documentare Muzica Bancuri Utile
 

Analist al Jamestown Foundation: „Cel mai bun scenariu ar fi o smuta în Rusia, o

Investigatoria • Desteptarea • Valentin - 3285 articole • 13 vizualizari • acum o saptamana: 25-01-2023, 00:01:43
 

Războiul din Ucraina pricinuit de agresiunea rusă nu dă semne că s-ar apropia de sfârșit, la 11 luni de la momentul declanșării. Situația pare în continuare nu doar explozivă, ci și imprevizibilă, iar experții în strategie nu reușesc să cadă de acord în privința a ceea ce ar urma. În timp ce unii analiști anticipează o nouă ofensivă de proporții rusă, alții se așteaptă la o controfensivă eliberatoare a trupelor ucrainene.

În viziunea lui Vladimir Socor, expert în problemele politice şi conflictele etnice din fostele republici sovietice şi aşa-numitele „conflicte îngheţate“ din zonă, scenariul ideal pentru Rusia lui Putin ar fi înghețarea războiului cu Ucraina. Dar nu numai atât.

Kremlinul ar urmări obținerea unui armistițiu fie acum, fie după o nouă ofensivă, în primăvară, care i-ar putea aduce o mai mare putere de negociere. Prin acest armistițiu, Moscova ar urmări nu doar să câștige răgaz pentru a-și întări armata, ci și să impună o serie de condiții Ucrainei. Evident, în cazul în care așteptata ofensivă rusă ar fi încununată de succes, condițiile impuse ucrainenilor ar fi și mai împovărătoare.


Citiți întreaga analiză în Sun Media!

The post Analist al Jamestown Foundation: „Cel mai bun scenariu ar fi o smuta în Rusia, o prăbușire în anarhie”. Previziuni pentru 2023 – INTERVIU appeared first on Investigatoria.

 
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Messenger
 
Continuare pe Investigatoria » Articole Investigatoria » Desteptarea » Valentin - 3285 articole »
 
Analist Jamestown Foundation Cel Scenariu Rusia Prăbușire Anarhie Previziuni Pentru INTERVIU
 
Niciun comentariu
 
Adauga comentariu
 
Nu am gasit articole asemanatoare