MAGAZIN CULTURAL

× Prima Pagina Desteptarea Istorie Enigme Stiinta Documentare Muzica Bancuri Utile
 

Aktual24: Cine îi antrenează în România pe piloții ucraineni?

PressHUB • Desteptarea • Valentin - 10526 articole • 33 vizualizari • acum 2 saptamani: 19-11-2023, 12:01:24
 

Cine îi antrenează în România pe piloții ucraineni? Știrile de săptămâna trecută, conform cărora primele F-16 olandeze destinate antrenării piloților ucraineni au ajuns în sudul României, au omis un detaliu important. Cine îi antrenează pe ucraineni? Răspunsul este oferit în Forbes de jurnalistul Eric Tegler.

Cinci dintre avioanele de vânătoare olandeze au aterizat la Baza Aeriană 86 din România, lângă Fetești, pe 7 noiembrie. Noul Centru European de Antrenament F-16 (EFTC) va fi folosit, din punct de vedere tehnic, pentru a antrena atât piloții ucraineni, cât și pe cei români.

În timp ce avioanele sunt olandeze (și rămân proprietatea Olandei), instructorii nu sunt. Majoritatea informațiilor din mass-media arată că instruirea și întreținerea sunt furnizate de Lockheed Martin.

Echipa de pregătire a piloților F-16 la centrul nou format este asigurată de subcontractori americani și europeni.

Citește și: Incredibilul drum al inimii Reginei Maria. Unde ar trebui să se afle de fapt | VIDEO

Printre aceștia se numără Daedalus Aviation Group, Draken International, GFD (o filială a Airbus Defence and Space) și ILIAS Solutions.

Draken International și GFD vor furniza „piloți instructori de F-16 experimentați, cu experiență recentă în prima linie de zbor pe F-16 în cadrul Forțelor Aeriene ale SUA și al forțelor aeriene din Europa”, potrivit unui comunicat al Lockheed Martin de la începutul acestei săptămâni.

În 2021, Draken a anunțat că va achiziționa 24 de foste F-16 olandeze și norvegiene pentru operațiunile sale, livrarea fiind așteptată cândva în 2022. Cu toate acestea, livrările nu au fost niciodată efectuate în mod oficial, probabil din cauza începerii invaziei rusești în Ucraina în februarie 2022. Dar relația pe care Draken a stabilit-o cu guvernele olandez și norvegian a deschis probabil calea pentru participarea sa la EFTC.

La fel și relația sa cu Lockheed Martin, care vine prin intermediul proprietarului Draken International, firma de capital privat Blackstone, cu sediul in New York.

Continuarea în Aktual24.ro

Citește și: Afacerea cu mame surogat racolate din România continuă, deși a devenit publică

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Forțele Aeriene Române / Facebook)

Articolul Aktual24: Cine îi antrenează în România pe piloții ucraineni? apare prima dată în PRESShub.

 
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Messenger
 
Continuare pe PressHUB » Articole PressHUB » Desteptarea » Valentin - 10526 articole »
 
Aktual24 Antrenează România Piloții Ucraineni
 
Niciun comentariu
 
Adauga comentariu