TITANICUL ȘI LUPTA ZEILOR ANTICI

★ ★ ★ ★ ★

Data de 15 aprilie 1912 a fost asemuită cu cea de 11 septembrie 2001. Impactul celor două tragedii asupra omenirii a fost devastator. Astronomic vorbind, în data de 12 aprilie 1912, cometa Halley se afla în punctul cel mai apropiat, față de Pământ. A reapărut, în anul 1986, la un an, după ce a fost descoperită epava Titanicului.

În noapte de 14 spre 15 aprilie 1912, a avut loc o eclipsă totală de Lună.  Au anunțat astrele o tragedie?
Au fost avansate multe teorii cu privire la tragicul eveniment. Excrocheria celor care asiguraseră vasul, aroganța umană, vasul era blestemat, războiul civil între catolici și protestanți din Irlanda de Nord.

Există o similitudine între mitologia greacă și catastrofa Titanicului? Titanicul avea pe pavilionul său o stea albă în cinci colțuri. Constructorul inscripționase numele de Elena, al soției sale, precum eroina din Troia, pe o latură a vaporului.

Giganții sau titanii, cei care conduceau ...

... lumea în grecia antică, au sfârșit în apele învolburate ale oceanului.
Indicativul radio al Titanicului era MGY, numit Mitologie Greacă, Titanicul este al 17- lea vas pe care îl comandă Edward Smith. În tarot cea de a 17- a carte este cea a stelei.

Sigla companiei este White Star Line, Steaua Albă. Șantierele de la Belfast, Irlanda de Nord, au construit trei nave de croazieră, Titanic, Olymp și Gigant. Olymp este numele munților unde tronau zeii greci. În ziua dramei, Olymp naviga de la New York spre Europa. Gigantic se afla în portul din Belfast, așteptând să plece în cursă.

Edward Smith, comandantul Titanicului era numit regele furtunilor, precum Poseidon, zeul oceanelor. Cu ajutorul cuvintelor din numele său, Edward Smith, putem să scriem Themis și Metis, care sunt numele a doi titani din cei doisprezece.

Înainte de tragedie, Titanicul primește un mesaj radio, de avertisment, din Marea Baltică, de la un vapor grecesc, numit Athinai. Titanicul este zdrobit de un munte de gheață, la fel ca în Olymp. Căpitanul vasului Carpathia, primul care ajunge la locul tragediei, era numit scânteia electrică. Arma lui Zeus era fulgerul.

Toți membrii echipajului Carpathia primesc o distincție, pentru faptele lor, cu inscripția Poseidon. În anul 1977, echipajul navei Hecate descoperă epava. Descoperirea este ținută secret din cauza războiului rece dintre USA și URSS. Hecate a fost în mitologie prima soție a lui Hedes, unul dintre titani.

Epava Titanicului a fost descoperită, oficial, în anul 1985, de către vasul Argo. La fel s-a numit corabia argonauților care au pornit în descoperirea lânii de aur. Un an mai târziu, un alt vapor se alătură recuperării epavei Titanicului. Numele vasului este Atlantis.

titanic

Atlantis este numele primului titan grec, este regele titanilor și făuritorul unei noi civilizații. Mulți dintre cititori vor spune că a fost hazard, în toată această întâmplare. Închei cu un citat din Eistein. Hazardul este numele Dumnezeilor care ne prind atunci când nu vor să-i recunoaștem

Sursa: Efemeride