Originea omului dezvăluită de textele sumeriene

★ ★ ★

Una dintre cele mai complexe civilizații, din toate timpurile de pe Terra, este cea din vechiul Sumer. Teoria extratereștrilor antici, coborâți pe Terra, s-a născut în urma descoperirilor tăblițelor antice din lut. Însă, cea mai interesantă dintre acestea este cea intitulată Eridu, în care se explică cu lux de amănunte procesul de creație al omului cu păr negru.

Potrivit mitologiei sumeriene, încă din cele mai vechi timpuri, zeii au coborât pe această planetă și au dorit s-o facă perfectă pentru susținerea vieții. Ea nu avea un nume și au numit-o Terra, apele i-au fost amestecate și câmpurile au fost făcute fertile.

Animalele au fost create pentru a se înmulți și ecosistemul să existe, iar în cele din urmă a fost creat și omul pentru a popula și a domina Pământul.

Inițial, zeii au creat orașe pe care le-au condus și unde i-au învățat pe oamenii noi cum să-și ducă viața. Aceste orașe erau ...

... de o complexitate ieșită din comun, cu străzi și sisteme de canalizare. Mai mult de atât, această societate a fost prima care a avut un sistem lingvistic complex.

Istoria sumeriană nu ne spune cu exactitate anul în care s-a petrecut procesul de creație, dar este cert că zeii au stat pe Terra pentru o perioadă lungă de timp. Cu toate acestea, primul om de pe Terra, a fost conceput în grădina Edenului, un teritoriu misterios, care s-ar fi aflat undeva între râurile Tigru și Eufrat, pe teritoriul vechii Mesopotamiei.

Acest prim om a fost creat cu ajutorul lui Enki și sora lui Ninki și Enil. Se pare că Enki era o zeiță specialistă în genetică și astfel a fost posibil procesul de creație. Acest prim om modern a fost dotat cu capacitatea de a se reproduce și a fost trimis prin oamenii vechi pentru a crea o nouă specie.

Interesant este faptul că această modificare genetică a fost făcută fără știința lui Enil, fratele mai mare a lui Enki și astfel s-a creat un conflict între zei. De atunci Enil a devenit primul adversar al noii specii de oameni, care începea să se formeze.

Conform tradiţiei sumeriene, după facerea omului, unul din zei a întemeiat cele cinci cetăţi; el „le-a clădit în locuri pure, le-a dat nume şi le-a desemnat drept centre de cult”15. Mai apoi, zeii s-au mulţumit să comunice direct suveranilor planul cetăţilor şi al sanctuarelor. Regele Gudea o vede în vis pe zeiţa Nidaba (aceasta îi arată un tablou pe care sunt înscrise stelele benefice) şi pe un zeu care îi revelează planul templului.