Oraşe extraterestre fotografiate pe planeta pitică Ceres?

★ ★ ★ ★ ★

Două pete luminoase au fost fotografiate de o sondă spaţială pe planeta pitică Ceres, care se află în centura de asteroizi.

Fotografiile au fost făcute publice de către NASA şi nu au fost însoţite de nicio explicaţie. Pentru că petele albe sau luminoase, de dimensiuni extrem de mari, au stârnit numeroase controverse, specialiştii NASA au găsit repede explicaţii menite să închidă gura curioşilor.

Iniţial, s-a spus că este vorba despre bucăţi imense de gheaţă, care reflectă lumina Soarelui. Această explicaţi este fără sens, pentru că Ceres este acoperită cu gheaţă în proporţie de 30% şi atunci trebuia să existe mai multe pete albe pe suprafaţa planetei. Acestea nu există şi în acest fel explicaţia NASA a fost respinsă de cei mai mulţi dintre oamenii de ştiinţă.

O a doua posibilă explicaţie este activitatea vulcanică. NASA susţine că în fotografiile captate se vede un vulcan cum erupe. Nici această ipoteză ...

... nu a convins pe nimeni din motive tehnice.

Pe partea cealaltă, s-a speculat că luminile din fotografiile NASA reprezintă activitatea extraterestră. Ufologii sunt de părere că pe Ceres există mai multe baze sau chiar oraşe extraterestre şi petele albe sunt reprezentate de lumina acestora.

lumina ceres

Acestea nu sunt primele fotografii care provoacă o adevărată dezbatere cu privire la Ceres. În trecut, NASA a mai publicat un set de fotografii, captate de aceeaşi sondă spaţială Dawn, care înfăţişau un obiect de zbor rotund la solul planetei. De atunci s-a născut ideea că Ceres este locuită de extratereştri.

Sursa: Efemeride