Misterul mâinilor de argint care au aparţinut unei civilizaţii misterioase

★ ★ ★ ★ ★

Una dintre cele mai misterioase civilizaţii, care a trăit pe teritoriul Europei, este cea a etruscilor. Arheologii au încercat să elucideze numeroase aspecte ale acestei civilizaţii, dar cu cât se descoperă mai multe artefacte, cu atât parcă misterul se adânceşte.

La numai 75 de kilometri de Roma, s-a descoperit necropola Vulci. Aici s-au efectuat săpături şi descoperirile au fost pe măsură. Descoperirile au fost de-a dreptul uimitoare. Pe lângă sfincşi şi numeroase obiecte de cult similare cu cele descoperite în Egiptul antic, un obiect impresionant a atras atenţia specialiştilor. Este vorba despre mâinile din argint, care au fost găsite într-un mormânt bizar, compus dintr-un coridor extrem de lung şi trei camere mortuare.

Locul a fost numit mormântul Mâinilor de Argint şi conform arheologilor, locul trebuia să fi aparţinut membrilor de rang înalt al civilizaţiei etruscilor.

Mâinile au fost duse la un laborator pentru a fi analizate şi asamblate. S-a ...

... descoperit că ele sunt realizate dintr-un aliaj bizar, care conţine în proporţie foarte mare argint şi că au urme de aur de o puritate ieşită din comun. De asemenea unghiile sunt pictate cu aur şi degetele mari par puţin curbate.

Specialiştii sunt de părere că aceste mâini sunt cele care îndrumau sufletele celor morţi spre lumea de apoi. Se spune că etruscii erau un popor mistic, care deţinea numeroase cunoştinţe despre lumea morţilor şi din acest motiv fabricau diverse dispozitive pentru ca sufletele să aibă o călătorie mai uşoară.

Lângă mâinile din argint, arheologii au mai descoperit numeroase fire purpurii. Nu se ştie din ce au fost fabricate aceste fire, dar se crede că ele au aparţinut unei mantale ale unui lider spiritual.

maini de argint

Descoperirea a fost realizată în 2013 şi opinia publică a aşteptat cu sufletul la gură ca şi alte aspecte interesante să fie făcute publice. De atunci şi până în prezent, arheologii italieni nu au mai scos un cuvânt cu privire la civilizaţia etruscă, de parcă un secret măreţ trebuie păstrat poate chiar şi cu preţul vieţii.

Sursa: Efemeride