LOCURI SINISTRE ŞI MISTERIOASE DIN ROMÂNIA

★ ★ ★ ★ ★

Castelul Corvinilor din Hunedoara este renumit ca fiind unul dintre cele mai bântuite castele din Europa. A fost ridicat în secolul al XV-lea și este cunoscut sub numele de Castelul Huniazilor. Corbul care ține în cioc un inel de aur este blazonul Corvinilor.

Sigismund de Luxemburg, regele Ungariei, a avut o relație amoroasă cu o tânără din Țara Hațegului, de o frumusețe sclipitoare. Din această relație s-a născut un copil, căruia i-a oferit la naștere, ca să-l poată recunoaște atunci când va veni la curtea Ungariei, un inel. Tânăra a fost dată lui Voicu, un om de încredere al regelui. Legenda spune că într-o zi, un corb a furat inelul, iar tânărul Ioan de Hunedoara a omorât corbul cu o săgeată.

Regele a fost impresionat de această întâmplare și a schimbat blazonul regal, cu cel al unui corb cu un inel în cioc.
În curtea castelului este o fântână pe care scrie că a ...

... fost construită de Hasan, rob la ghiauri. Sub impozanta Sală a Cavalerilor se află celula în care Vlad Țepeș a fost ținut prizonier de către Corvini, care erau neam cu el.

Ca să supraviețuiască a mâncat șobolani, și-ar fi pierdut mințile și a devenit Dracula. Sunt legende, sau nu? Cert este faptul că mulți turiști au surprins în fotografiile pe care le-au făcut, siluete fantomatice. Cea mai bizară întâmplare este aceea a unui grup de turiști care au rămas peste noapte în castel. A doua zi de dimineață, erau plini de vânătăi și înfricoșați. O fantomă violentă i-a hărțuit toată noaptea.

Un alt castel cu povești stranii este castelul situat în Pasul Tihuța. În acest loc, celebrul scriitor Bram Stoker și-a imaginat acțiunea romanului despre Contele Vampir, Dracula.

Castelul este singurul din lume care poartă numele de Dracula și domină Munții Bârgăului. În prezent, castelul este amenajat ca și hotel. În fața sa, se găseşte un cimitir, iar în subsol, se află Cavoul lui Dracula.

Castelul Bannfy din Cluj este un loc unde se petrec întâmplări bizare. În timpul războiului, soldații germani au torturat și ucis mulți prizonieri în castel. Martorii susțin că, noaptea, se aud sunete și voci care vin din interiorul castelului. Sunt spiritele morților care nu și-au găsit liniștea nici după zeci de ani.

Un alt loc plin de mistere este pădurea Hoia, de lângă Cluj.  Profesorul Alexandru Șift a început încă din anii 60 studierea fenomenelor paranormale din această pădure. Cercetările au continuat, până în anul 1993, când profesorul a decedat. Imediat după moartea sa, toată arhiva profesorului formată din fotografii și filme a dispărut. În această zonă, au loc fenomene luminoase, magnetice și radiologice, inexplicabile, până acum. Fenomenele sunt asemănătoare cu cele din pădurea Baciu.

Dar poate cel mai straniu castel este cel al Iuliei Hașdeu, de la Câmpina. Iată ce a scris într-o lucrare de a sa, tată Iuliei, Bogdan Petriceicu Hașdeu. Trecuse șase luni de la moartea fiicei mele. Era în martie. Iarna plecase, primăvara nu sosea încă. Într-o seară umedă și posomorâtă stăteam singur în odaie lângă masa mea de lucru.

Cum? Nu știu, nu știu, nu știu, dar fără ca s-o știu, mâna mea luă un creion și îi rezemă vârful pe luciul hârtiei.
Începui a simți la tâmpla stângă bătăi scurte și îndesate, întocmai ca și când ar fi fost băgat într-însa un aparat telegrafic. Deodată, mâna mea se puse în mișcare fără astâmpăr. Vreo cinci secunde cel mult.

istorie romania

Când brațul se opri și creionul căzu dintre degete, mă simții deșteptat dintr-un somn, deși eram sigur că nu adormisem. Aruncai privirea pe hârtie și cetii acolo foarte limpede – Sunt fericită, te iubesc, ne vom revedea, asta ar trebui să-ți ajungă. Era scris și iscălit cu slova fiicei mele. Castelul de la Câmpina a fost realizat conform dorințelor Iuliei, pe care aceasta le transmitea postmortem, tatălui său.

Sursa: Efemeride